Supa de pastarnac cu cimbru si seminte de floarea soarelui

De ceva timp am lansat provocarea de a gati cu ingrediente de sezon din doua motive principale: in primul rand, pentru ca sunt de parere ca trebuie sa ne (re)invatam sa profitam de fiecare sezon si sa includem in alimentatia noastra cat mai multe produse locale. In al doilea rand, pentru ca o astfel de alimentatie este si mai blanda cu bugetul.

Daca doriti si voi sa va inscrieti in provocare si sa primiti (aproape zilnic) cate o idee cu un ingredient de sezon, va puteti inscrie aici.

Iar aceasta reteta face parte din aceasta categorie – de retete cat mai simple, cu ingrediente de baza, care se gasesc acum in piete. Este o supa ideala pentru sezonul rece, in care radacinoasele ar trebui sa fie nelipsite din meniul vostru.

Ingrediente 
2 radacini mari de pastarnac
2 morcovi maricei
5 cartofi potriviti
1 ceapa
5 catei de usturoi
1 frunza de dafin
2 crengute de cimbru
sare si piper
optional – 2 linguri de smantana grasa
2-3 linguri de seminte de floarea soarelui




Reteta este extrem de simpla!
Spalati, curatati si tocati in bucati mari legumele. Puneti-le pe toate intr-o oala, acoperiti-le cu apa si adaugati mirodeniile.
Lasati sa fiarba doar pana cand s-au inmuiat, luati oala de pe foc si apoi pasati-le cu mixerul vertical. Daca vreti sa folositi smantana, acum e momentul sa o adaugati.

Puneti semintele intr-o tigaie si rumeniti-le usor. Presarati-le peste supa la servire.
Se pot adauga in plus si crutoane sau se poate servi si cu o felie de paine prajita.

Pofta mare!

 

Daca iti place supa-crema de pastarnac, iti recomand si urmatoarele variante:
Supa-crema de pastarnac cu mar 
Supa-crema de pastarnac cu usturoi copt
Supa lui Rapunzel (cu pastarnac, dovlecel si alune de padure)