Briose cu kefir si mure
Aceste briose au luat nastere pentru ca voiam sa consum neaparat o sticla desfacuta de kefir din frigider. Stiti si voi: scopul meu este sa am zero risipa in bucatarie! 🙂


Cum se prepara kefir-ul



Asadar, reteta aceasta a fost construita in jurul kefirului. Mai intai mi s-a parut ca merg de minune murele in aceasta combinatie. dar pentru ca am si mofturosi care nu mananca fructe din acestea colorate in aluat (fie el si de prajitura), am decis sa fac cateva simple. Dar nu puteau fi prea simple. Asadar am mai adaugat mac si esenta buna de lamaie.
La final, dupa ce briosele erau puse deja in forme, am decis sa mai adaug cateva migdale.
Prin urmare, titlul complet ar fi: Briose cu kefir, mure, mac, lamaie si migdale. Si, credeti-ma, sunt extrem de gustoase!

Briose cu kefir si mure

Ingrediente

200 gr de faina
100 gr de zahar
1/2 lingurita de praf de copt
1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingura de seminte de mac

200 ml de kefir
50 ml de ulei
2 oua
esenta de lamaie
migdale maruntite

12 mure (congelate)

Adaugati ingredientele uscate intr-un vas (faina, zahar, praf de copt, bircarbonat de sodiu, seminte de mac) si amestecati-le usor.

Apoi incorporati pe rand ouale, kefirul, uleiul si esenta de lamaie.

Impartiti aluatul in 12 forme de briose.
Puneti in mijlocul fiecareia cate o bobita de mura. Noi le-am ales din o punga de fructe de padure si am folosit doar 6, lasand alte 6 simple.
La final, presarati peste fiecare migdale maruntite.

Coaceti-le la 180 de grade pana cand o scobitoare infipta cat mai aproape de mijloc (dar nu prin mura), iese uscata.