Iubesc ferestrele insorite! Probabil pentru ca vine incet si primavara si imi e dor de razele soarelui, iar lumina soarelui la geam imi da o senzatie minunata de stare de bine si de energie.
Tocmai de aceea, tind sa migrez cu activitatile mele zilnice spre aceste zone: masa din sufragerie e inconjurata de ferestre, la bucatarie lucrez in fata geamului si tot asa.

Cel mai mult timp mi-l petrec in bucatarie – aici gatesc, fac poze si aici au si copiii instalata o masuta unde deseneaza, facem activitati impreuna si deseori si mananca.
Acum ceva timp, mi s-a rupt sistemul de prindere al galeriei si am ramas fara perdea. Nu a fost o problema urgenta pentru ca geamul de la bucatarie da spre curte si nu m-a deranjat.
Totusi, cand am decis sa rezolv in sfarsit problema, am zis ca am nevoie de ajutor. Si de aceea m-am bucurat cand am descoperit-o pe grupul meu de Facebook pe Andreea, care are o afacere de familie fix in acest domeniu.

Magazinul si atelierul lor – Qdecor.ro – are galerii si sine din aluminiu pentru perdele, sistemele de prindere sunt moderne, cu console care se monteaza deasupra si va permit sa trageti perdeaua pe toata lungimea sinei.
Pentru mine personal, cel mai mare avantaj a fost faptul ca am putut sa comand produsul online, ca am beneficiat de consultanta gratuita, produsul se personalizeaza dupa modelul si dimensiunile dorite si se trimite cu toate accesoriile necesare! Acest ultim punct a cantarit mult pentru mine, mai ales ca era prima oara cand instalam singura o galerie. Am mai avut nevoie doar de o bormasina si de … perdea!
Pentru bucatarie am ales o galerie simpla de aluminiu, pentru ca am o singura perdea. Dar pentru living sau dormitoare, ma voi orienta spre o galerie din aluminiu dubla, pentru perdea si draperii.

Dupa instalarea galeriei, mi-am dat seama cat mi-a lipsit perdeaua si frumusetea luminii filtrate prin material. Si ca fotograf resimt acest aspect, pentru ca lumina filtrata indulceste contururile si culorile. In plus, nu voiam sa ma prinda soarele arzator de vara fara o minima protectie la geam!

Si pornind de la aceasta idee, am inceput sa ma gandesc la importanta ferestrelor in caminele noastre si a modului in care putem profita cat mai mult de lumina naturala. Prin urmare, am cautat cateva idei sa ma inspire pentru viitor si sper ca va vor inspira si pe voi!

Biroul acesta colorat si luminos m-a cucerit! Imi place si modul in care s-a profitat de acest spatiu ingust din dreptul ferestrei.

Un dormitor luminos este unul dintre preferatele mele. Ne bucuram si noi de un dormitor in care rasare soarele si in zilele de vara este un energizant fantastic si un mode garantat de a incepe bine ziua!

 

Imi plac nespus aceste locuri de relaxare si lectura – fie cu varianta de pat sau varianta mult mai simpla de saltea sau perne puse pe jos. Toate se bucura de aceasi lumina minunata.

 

Daca spatiul este mai limitat, puteti opta si pentru varianta de fotoliu dorita.