Supa de cartofi cu gulie si carnati
O supa perfecta pentru sezonul rece, usor de facut si cu putine batai de cap.


Ingrediente
1 kg cartofi albi
2 gulii potrivite
1 morcov
1 ceapa
Cativa catei de usturoi
2 frunze de dafin
1l de supa (sau de apa 😊)
200 ml smantana grasa
1 fir de carnati de casa afumati
Sare, piper


Am tocat ceapa si usturoiul si le-am sotat impreuna cu frunzele de dafin, cat sa isi dea drumul la arome. Am adaugat morcovul, cartofii si gulii le taiate cubulete. Am pus apa, carnatii, piperul si am lasat la fiert pana s-au gatit. Cand cartofii si guliile s-ai fiert, am scos din oala foile de dafin, carnatii si cateva bucati de cartofi si gulii. Am pus smantana in oala si am pasat bine cu mixerul cu picior. Am potrivit la gust cu sare (fac asta doar la final, in functie de cata sare lasa carnatii). Am adaugat inapoi in oala bucatile intregi de cartofi si gulie si carnatii pe care I-am taiat feliute. Am servit cu patrunjel verde si paine prajita.