Daca cautati o idee pentru un mic dejun sanatos si satios, plin de grasimi bune, aceasta salata rapida de avocado este solutia perfecta. Dar are un mare minus: in urma testelor, chiar si cu zeama de lamaie, nu rezista mult si se oxideaza. Deci e musai sa o consumati la scurt timp dupa preparare.
Ingrediente
2 oua fierte tari
1 avocado micut
1/2 de morcov
1 ceapa rosie
sare si piper dupa gust
Dati morcovul pe razatoare si taiati ceapa fin (puteti sa o taiati pe o mandolina).
Puneti avocado in robotul de bucatarie si mixati pana aveti o pasta fina. Daca va place cu bucatele mai mari, mixati mai putin.
Taiati ouale cubulete marunte (eu folosesc asa ceva – – si tai oul de doua ori) si amestecati usor cu pasta de avocado, morcovul si ceapa.
Potriviti la gust cu sare si piper.
Optional puteti pune si putina zeama de lamaie, dar din experienta mea, la aceasta reteta, nu prea face fata la oxidare.