Pana de curand, nu am avut o relatie prea buna cu micul dejun. De fapt, micul dejun era cel mai adesea pranzul, pana atunci functionam pe cafea si apa.
Aveam diverse scuze: ba ca aveam cursuri, ba ca mergeam la lucru, ba ca aveam copil mic. Dar de la o vreme scuzele nu mai tin. Mai ales de cand Natalia mananca atat de diversificat si este un mare fan al micului dejun.

Dar nu gaseam bucuria de a manca de dimineata. Nu stiu de ce, asociam micul dejun cu dulce si dupa aceea nu ma simteam bine. Ar fi trebuit sa imi dau seama, doar eu sunt un om care iubeste saratul si picantul.

Cand Loredana a scris acest articol – Operatiunea micul-dejun – am zis sa fac si eu testul. Rezultatul a venit categoric: micul dejun ideal pentru mine este oul si in general proteinele.

Sa nu va fie teama de oua! Nu stiu de ce, s-a impamantenit la noi recomandarea ca nu ai voie mai mult de 2-3 oua pe saptamana. E fals! Mancati cat va cade bine, organismul stie mai bine de ce are nevoie.

Azi va propun un mic dejun simplu, dar care este delicat, aromat si bogat. 
Nu aveti nevoie de cat de:
1 ou (sau 2-3 :))
3-4 ciuperci
o mana de spanac frunze
1/2 lingurita de unt
1 catel de usturoi
sare si piper 
Sotati intr-o tigaie ciupercile in unt si cand au prins o frumoasa culoare maro, adaugati spanacul si usturoiul si mai lasati pe foc maxim 2 minute, cat sa se inmoaie frunza si sa se aromeze, dar sa nu isi piarda proprietatile. 
Tot ce mai aveti de facut este sa pregatiti oul, cu galbenusul frumos si moale, numai bun de spart cu o felie de paine proaspata si crocanta. 
Eh, cu asa ceva in farfurie, nici nu indraznesc sa sar micul dejun! Sper ca nici voi 😉 
Pofta mare! 🙂