Salata de mei cu legume la cuptor
O cina rapida, usoara si plina de culoare!
O puteti pregati indiferent de sezon, folosind vara legume proaspete si in sezonul rece legume congelate. In ambele variante este o bucurie sa o pregatiti! ­čÖé

Salata de mei cu legume la cuptor

Ingrediente
1 conopida potrivita
1 lingurita de turmeric
2 morcovi
cateva buchetele de broccoli
1 ceapa rosie mare
ardei rosu, verde si/sau galben
ulei – eu am folosit ulei special pentru prajit de la ┬ádm drogerie markt

1 cana de mei – am folosit mei BIO de la ┬ádm drogerie markt
1 cubulet cu legume – o varianta bio, tot de la ┬ádm drogerie markt

Primul pas a fost sa spal si sa curat conopida. Am desfacut-o buchetele si am pus-o intr-un bol. Am presarat peste ea turmericul si putin ulei si am amestecat bine, pana cand toate buchetelele au fost acoperite de condiment.

Apoi am pus in tava toate legumele: conopida pregatita cum am descris mai sus, morcovii, broccoli, ceapa taiata rondele, ardeii taiati fasii. Am stropit legumele cu putin ulei si le-am dat la cuptor.

Intre timp am pus o cana de mei intr-o oala si am adaugat si un cubulet cu gust de legume, pentru un plus de aroma. Am pus doua cani de apa si am pus la fiert pana cand s-au gatit.

La final, am pus in farfurii meiul si legumele coapte!

Puteti servi si cu un sos cu avocado si usturoi.