Ama - gustari

 

In fiecare seara, dupa ce culc copiii, ma apuc sa pregatesc ingredientele pentru pachetelul de a doua zi, astfel incat dimineata, cand mai am de pregatit si micul dejun, lucrurile sa nu se aglomereze prea tare. Astfel, pot sa pregatesc si unele lucruri care au nevoie de gatire (de exemplu boabele de porumb sau mazarea) sau pur si simplu sa le am la indemana si sortate dimineata.

Am trecut prin o multime de faze cu pachetelul. Ba a preferat sandwich cu carne, ba a vrut fruct, apoi a vrut doar rosii, nu a mai vrut fruct, dar a vrut castraveti. A vazut intr-o zi alune la alt copil, a avrut si ea, dar si-a dat seama ca prefera totusi fructele uscate….offf! Intelegeti voi, greu cu copiii 🙂

Dar, in afara de traditionalul sandwich, iata cateva idei de gustari/rontaieli sanatoase care si-au facut loc in pachetelul ei de-a lungul timpului:

1. (desi nu e o categorie prezenta in poza de mai sus) – fructele (mar de cele mai multe ori, acum a prins gustul bananei, rar mandarina)
2. Nuci si alune. Preferatele ei sunt caju crude.
3. Fructele uscate. De la stafide, la merisoare si papaya. Ii plac mult si i-am pus adeseori, chiar langa fructele proaspete sau in amestec cu nucile.
*uneori i-am pus si seminte, dar la noi nu au prea mers, fiind prea marunte si greu de strans cu manuta.
4. Branzeturi. Cred ca aici e gama cea mai variata pentru ca de obicei ii fac sandwich-ul cu ceva soi de branza. Fie branzeturi proaspete, moi (telemea, mozzarela, branza proaspata de vaci amestecata cu verdeturi sau miere), fie branzeturi maturate. La branzeturile maturate, in functie de forma in care le gasesc de cumparat, i-am pus in pachetel fie decupate cu forme, fie rulate sau taiate betisoare. Branzeturile foarte uscate (ca parmezanul) le dau pe razatoare si le amestec cu unt in sandwich.
5. Legumele. Imi place mereu sa insotesc sandwichul si de o leguma. Uneori proaspata (castravete, rosie cherry sau morcov taiat rondele sau betisor), dar si gatita (mazare sau porumb fiert).

___________________________________________________
Lista de cumparaturi
Caju crud cumpar de aici