Aceasta supa de pui a fost gatita in disperare de cauza.
Aveam un piept de gaina de casa batrana-batrana, care a fiert si rasfiert si tot atoasa a ramas. Cum stiam ca nu o mananca nimeni asa, am improvizat. Si a iesit aceasta minunata supa-crema.
carne de pui – dupa cum spuneam puteti folosi aici un piept
legume de supa – morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa
2-3 maini de spanac frunze
sare, piper dupa gust
Am fiert carnea de pui, am spumat bine supa si am adaugat legumele.
Le-am lasat sa fiarba si cand s-au inmuiat le-am facut crema cu mixerul vertical. Dupa cum va mai spuneam, daca aveti mixer vertical cu picior metalic puteti sa lucrati cu supa fierbinte. Daca nu aveti si faceti supa crema la blender, e nevoie sa o lasati sa raceasca putin.
Puneti inapoi supa pe foc si cand ajunge sa dea iar in clocot adaugati si frunzele de spanac si lasati sa mai fiarba maxim 5 minute.
Optional puteti ingrosa si cu smantana.
delicioasa supa ta !uite ca sa pun spanac in ea nu mi-a dat prin cap !
asta cu spanacul am invatat-o de la o reteta a lui radu anton roman. de atunci, de cate ori am ocazia, adaug spanacl frunze in supe/ciorbe. sunt delicioase!
[…] 6. Supa cu spanac si pui […]