Prajitura aceasta am facut-o tot datorita unei provocari de pe grupul de Facebook al blogului, saptamana trecuta avand ca tema fructele de padure.
Si cum imi era pofta si de ciocolata, aceasta prajitura a venit la fix.
Ingrediente
100 gr unt
200 gr zahar
2 oua
300 gr faina
100 gr cacao
un varf de lingurita de sare
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
2 linguri cafea solubila
200 gr smantana
200 gr fructe de padure
200 gr zahar
2 oua
300 gr faina
100 gr cacao
un varf de lingurita de sare
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
2 linguri cafea solubila
200 gr smantana
200 gr fructe de padure
1.Intr-un vas amestecati ingredientele uscate – faina, cacao, sare, praf de copt, bicarbonat.
2. Amestecati cafeaua cu smantana.
3. Pudrati fructele de padure cu faina.
4. Frecati bine zaharul cu untul si adaugati cate un ou, in timp ce bateti bine aluatul.
5. Adaugati treptat faina amestecata cu cacao.
6. La final, adaugati si smantana in care ati dizolvat cafeaua.
7. Apoi integrati usor in aluat fructele de padure – nu bateti cu mixerul!
8. Dati la cuptor 30-40 de minute sau pana cand scoateti o scobitoare uscata.
Ador fructele de padure iar prajitura ta e grozava!O seara buna!
multumesc mult Flory 😉
imi place cum a iesit, un deliciu:)
@Ramona mersi :*
Fetelor acest chec este delicios l-am facut de 3 ori pana acum. Multumim Ama pentru reteta
Simona,
ma bucur tare ca iti place 🙂
arată delicios!! o întrebare: smântâna este lichidă sau e smântână obișnuită? mercik
smantana obisnuita 🙂 eu lucrez doar cu smantana obisnuita 🙂
Cafeaua se amesteca pudra cu smantana sau preparata ( vad in poza un ibric cu cafea preparata)? Multumesc.
Simona, cafeaua solubila se dizolva in smantana. In poza e un ceai, fara nici o legatura cu reteta 🙂