Prajitura aceasta am facut-o tot datorita unei provocari de pe grupul de Facebook al blogului, saptamana trecuta avand ca tema fructele de padure.
Si cum imi era pofta si de ciocolata, aceasta prajitura a venit la fix.

IMG_8214

Ingrediente

100 gr unt
200 gr zahar
2 oua
300 gr faina
100 gr cacao
un varf de lingurita de sare
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
2 linguri cafea solubila
200 gr smantana
200 gr fructe de padure

1.Intr-un vas amestecati ingredientele uscate – faina, cacao, sare, praf de copt, bicarbonat.

2. Amestecati cafeaua cu smantana.

3. Pudrati fructele de padure cu faina.

IMG_8200

4. Frecati bine zaharul cu untul si adaugati cate un ou, in timp ce bateti bine aluatul.

5. Adaugati treptat faina amestecata cu cacao.

6. La final, adaugati si smantana in care ati dizolvat cafeaua.

7. Apoi integrati usor in aluat fructele de padure – nu bateti cu mixerul!

8. Dati la cuptor 30-40 de minute sau pana cand scoateti o scobitoare uscata.

IMG_8205

IMG_8227

sursa