Salata de mei cu mazare si spanac
Meiul este unul dintre ingredientele preferate in familia noastra. Aceste bobite marunte sunt si foarte gustoase si usor de preparat. Iar daca va place cous-cous-ul, sigur veti putea – macar ocazional – sa il inlocuiti in preparate cu mei.
Meiul e bogat in complexul de vitamine B, dar si in Fier, Zinc si Magneziu. In plus, nu are gluten, deci este perfect si celor care evita alimentele cu gluten.
Salata de mei cu mazare si spanac
Ingrediente
120 grame de mei (eu cumpar mei de aici)
150 gr de mazare (congelata)
50 gr de spanac proaspat
zeama de la o lamaie
ulei de masline
sare si piper
Puneti meiul la fiert in o cantitate dubla de apa (in acest caz, aproximativ 240 ml). Lasati pe foc mic pentru 10-15 minute sau pana cand apa este complet absorbita si bobitele de mei s-au fiert.
Fierbeti separat si mazarea si strecurati-o cand e gata.
Amestecati zeama de lamaie, uleiul, sarea si piperul in un dressing.
Amestecati meiul cu mazarea fiarta, cu spanacul taiat fasii si cu dressingul, potrivind ulterior la gust cu sare si piper.
Puteti sa serviti salata ca atare sau ca garnitura langa o friptura.