Azi am decis sa imi dau putin jos slow cooker-ul din „pod” si sa mai gatesc ceva bun cu el. Il tineam de cateva luni sus pe dulap si parca nu mai gaseam inspiratie sa pregatesc ceva in el…am slow cooker de vreo 15 ani, deci cu mult inainte sa apara nebunia si la noi in tara, deci relatia mea cu gatitul in slow cooker este una de lunga durata si nu a fost un gadget cumparat pentru ca e la moda. Totusi, sunt perioade in care nu reusesc sa gasesc rabdarea necesara, inspiratia sau organizarea sa gatesc cu el.
Dar azi am decis sa il pun putin in functiune si toata lumea s-a bucurat de ideea mea! Iar reteta de azi sper sa va inspire si pe voi.
Ingrediente
1 bucata de carne de porc (eu am avut ceafa, dar puteti folosi si spata)
putina sare si piper
1 ceasca de pasta de tomate
2 lingurite de mustar
1 ceapa (rosie)
1/2 capatana de usturoi
1 crenguta de cimbru
1 crenguta de rozmarin
Frecati bine carnea cu sarea si piperul si prajiti carnea in tigaie pana se rumeneste. Puneti carnea in slow cooker.
In untura ramasa, puneti ceapa taiata rondele (nu va stresati cu taiatul, nu are relevanta pana la final – eu o tai direct in mana), cateii de usturoi zdrobiti, cimbrul si rozmarinul.
Lasati in tigaie pana se rumenesc usor si incep sa elibereze din arome – veti simti. E partea mea preferata! 🙂
Stingeti cu sosul tomat si inca o ceasca de apa, adaugati si mustarul si lasati sa dea putin in clocot in tigaie.
Puneti totul peste bucata de carne si lasati pe SLOW pentru 7-8 ore.
Noi am servit cu o mamaliga, dar merge cu orice va place voua: cartofi sau chiar si un hamburger! 🙂
Gaseste mai multe retete pentru slow cooker aici.