Țelina: Campioana Economiei în Bucătărie
#economieinbucatarie

Astăzi ne concentrăm pe țelină, acel ingredient secret care poate aduce un plus de savoare chiar și într-o rețetă clasică de paste bolognese sau piure de cartofi, fără a ne goli buzunarele. Țelina este unul dintre acele ingrediente minunate care îți permit să faci economii serioase la cumpărături, dar și să îți aducă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Așa că, data viitoare când te afli la aragaz, gândește-te cum această legumă umilă poate să-ți transforme mâncarea și economiile. Iată cum:

1. Țelină gratinată
Acest fel de mâncare elegant poate părea extravagant, dar e surprinzător de economic. Taie țelina felii sau cuburi mai mari, fierbe-o ușor, apoi așază-o într-un vas de copt cu un sos simplu făcut din făină, lapte și orice resturi de brânză ai în frigider. Coace până când e aurie și bucură-te de un fel principal delicios.

2. Supă cremă de țelina
Nimic nu întrece o supă făcută în casă în zilele reci, și țelina e vedeta aici. Cu costuri minime, poți transforma țelina, împreună cu câțiva morcovi, cartofi și ceapă, într-o supă cremoasă și sățioasă. Adaugă condimente după gust și vei avea un bol de supă delicios și hrănitor.

3. Chipsuri de țelină
Uită de pungile de chipsuri costisitoare și fă-ți propria versiune sănătoasă. Subțiri, crocante și cu un strop de sare, chipsurile de țelină făcute în casă sunt perfecte pentru snacks-uri și mult mai ieftine. Încălzește cuptorul și pregătește-te pentru o gustare sănătoasă și prietenoasă cu bugetul.

4. Salată de țelină cu mere și nuci
Aceasta salată e ideală când vrei ceva rapid și ieftin. Un dressing simplu din iaurt sau maioneză, câteva picături de lămâie, și ai creat o salată care poate concura cu oricare din meniul unui bistro chic.

5. Țelină coptă cu ierburi
O rețetă care transformă țelina într-un garnitură aromată pentru orice fel de carne. E suficient să așezi țelina pe o tavă, să adaugi ierburi uscate (care sunt mai ieftine decât cele proaspete în lunile de iarnă și la fel de aromate), un strop de ulei și lasă aragazul să facă restul.

Și nu uita că, țelina, această vedetă modestă a legumelor, este un adevărat pachet de sănătate. Plină de antioxidanți, vitamine (A, K, și C) și minerale, ajută la reducerea inflamației, susține digestia și chiar contribuie la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase. Plus, e super hidratantă! Ai toate motivele să o adaugi cât mai des în meniul tău!