Mancare de naut cu ciuperci si galuste de cartofi
O masa rapida si delicioasa, pe care am pregatit-o intr-o zi aglomerata.

Pentru galustele de cartofi am apelat la cele ce se gasesc in Lidl (vedeti in poza de mai jos ambalajul). Am ales sa le pregatesc in air fryer si au iesit delicioase! Le-am condimentat cu putina pudra de usturoi, boia si piper si le-am pregatit in programul de cartofi.

Pentru mancarea de naut vedeti ingredientele putin mai jos. Pentru sosul cremos am folosit produsul din imaginea de mai jos, ideal pentru cei care doresc o alternativa vegetala la smantana, si pe care il gasiti in magazinele dm drogerie markt.

Mancare de naut cu ciuperci

1 cana sau o conserva de naut fiert
0.5 kg de ciuperci
1 fir de usturoi verde (sau doi catei de usturoi)
2 fire de ceapa verde (sau 1 ceapa mica)
1 lingurita de boia
smantana sau crema vegetala pentru gatit (de soia sau ovaz)
sare si piper dupa gust

Noi adoram nautul si mi-am facut obiceiul sa fierb 1-2 cani de naut uscat si sa il tin apoi la frigider si sa il folosesc in diferite preparate. E suficient sa ii adaug putin usturoi si verdeata si este garnitura perfecta langa orice mancare!

Am inceput sa pregatesc aceasta reteta prin a sota ciupercile – le-am taiat feliute si le-am gatit pe rand, fara sa se aglomereze in tigaie. Le scoteam pe o farfurie cand erau gata.
Cand au fost gata, in aceasi tigaie, am sotat rapid ceapa si usturoiul. Am pus inapoi ciupercile, am pus peste boiaua si am lasat cateva secunde, cat sa lase culoare. Am pus in tigaie nautul si crema vegetala. Am mai lasat putin pe foc, cat sa se lege sosul si gata mancarea.
Pofta buna! 🙂