
Patratelele cu ovaz le-am facut in cautarea unui mod de a scapa de pregatirea micului-dejun. Da, da, sunt lenesa, dar eu nu functionez pana nu imi savurez cafeaua. Si altii risca sa moara de foame pe langa mine. Si asa am ajuns sa incerc aceasta reteta, simpla si rapida.
Nu m-am dovedit prea creativa la aceasta reteta si am urmat pas cu pas indicatiile din Good Food.
Astfel, am inceput prin amestecarea a doua cani de fulgi de ovaz cu o cana de nuca de cocos si cu vreo doua lingurite de scortisoara.
Separat am pasat cu mana (inca nu am sos blenderul din bagaje, dar voi il puteti folosi cu incredere) 5 banane si le-am amestecat cu o jumatate de cana de ulei de floarea soarelui. Am adaugat pasta peste ovaz si dupa ce l-am amestecat bine am adaugat si aproximativ 100 grame de bucatele de ciocolata.
Am pus amestecul intr-o tava unsa in prelabil cu putin ulei si l-am dat la cuptor pana s-a rumenit. L-am lasat sa se raceasca si l-am taiat in bucati.
Se poate tine 2-3 zile intr-un vas acoperit.
Buna, imi place f mult reteta pt ca nu contine zahar. Banuiesc ca dulceata acestor patratele de ovaz e data de banane. Bananele trebuie sa fie fff coapte? La final, patratelele sunt crocante? Multumesc,
Anamaria
@Anamaria – dulceata este data de banane si de….ciocolata 😀 bananele mele erau galbene cu putine pete maronii si nu prea conteaza ca oricum il pasezi. oricum cred ca e mai bine sa fie cat mai coapte. la mine au iesit crocante pe margini si pe fund si moi in mijloc 🙂
bun blogul tau ama 😀 dar n-am gasit din pacate unde sa ma abonez ca sa-l pot urmari !
@Anastasia – multumesc!
pentru abonare gasesti ambele metode in sidebar-ul din partea dreapta, coltul de sus.
ai atat optiunea de abonare prin rss feed cat si prin mail.
ce tare, se vor face sigur..mai ales ca nu contin zahar..super
@happybags – ma bucur ca iti place reteta! sigur iti va placea si rezultatul ;))
Le-am incercat si sunt fantastice! Si intr-adevar nu ai nevoie de nici un strop suplimentar de zahar! Plus ca se fac atat de repede…
@Alina – ma bucur ca iti plac si tie 🙂