Cum mutatul m-a tinut ocupata si ori de cate ori am ajuns in bucatarie am apelat tot la retetele vechi si rapide, imi era un pic dor de experiente traznite in bucatarie. De aceea m-a tentat reteta puiului andaluzian si combinatia sa neobisnuita de ingrediente.
1 piept de pui cu tot cu piele
50 g kaiser
4 catei de usturoi
1 praz
1 portocala
1 lamaie
cimbru
ulei
sare si piper
Spalati si condimentati pieptul de pui. Incingeti intr-o tigaie uleiul si prajiti pieptul de pui pana se rumeneste.
Scoateti puiul din tigaie si puneti-l deoparte, la cald.
In uleiul ramas caliti prazul si usturoiul. Adaugati apoi portocala si lamaia taiate cuburi (in prealabil spalati bine cu un burete de sarma si detergent fructele!). Caliti pentru cateva minute impreuna si folositi timpul pentru a taia kaiserul.
Adaugati apoi kaiserul si cimbrul, lasand sa se mai rumeneasca putin.
Puneti inapoi puiul in tigaie, adaugati o cana cu apa si lasati sa fiarba pana scade si se formeaza un sos gros.
Mmmm…Sună bine.
Nu am putut sa mananc asa ceva… Multe retete de aici au fost delicioase dar asta m-a dezamagit ! Sosul…combinatia de portocala cu lamaie si praz a fost foarte acru si nu am putut sa il dreg cu nici un chip
@zicosghost – imi pare rau ca nu ti-a iesit 🙁 teoretic portocalele ar fi trebuit sa fie suficient de dulci sa balanseze din lamai, prazul nu are a face cu acrimea sosului.