Sa va spun drept imi e greu sa-mi mai imaginez in acest moment viata fara animale. Si nu pentru ca Aldo si Mara mi-au intrat in suflet, ci pentru ca nu as mai suporta sa nu am langa mine o sursa inepuizabila de caldura, de iubire si de ….blanita! (sunt in perioada de naparlire, deci parul e subiectul zilei/lunii)

Sa ne intelegem, Mara este matinala.

Daca pana acum ma trezea cu tot felul de jocuri zgomotoase executate cu gratie la ora 5 dimineata, acum asteapta cu rabdare sa dau primele semne ca as vrea sa ma trezesc. Atunci sare in pat, se cocoteaza pe mine si incepe sa toarca. Atat de tare toarce incat imi alunga si somnul dulce de ora 6-7.
Si incerc sa o alung. O arunc jos din pat, ma ascund sub plapuma, o indrept catre alte victime: imperturbabila, cu rabdare de fier si cu perseverenta, Mara se intoarce. Uneori se “razbuna” si imi ofera si o sesiune de masaj, acompaniat (bininteles!) de torsul asurzitor!

Veti ridica neincrezatori din sprancene si veti spune “Cat de tare poate sa toarca o pisica?”. Nu stiu. Eu va spun cat de tare poate sa toarca Mara. TARE.
Sa va faceti o parere: la inceput spuneam ca porneste “motorasul”; apoi am spus ca e “turbo diesel”; acum ii spun simplu: “tractorul”!

Si nu e doar ca toarce tare. Toarce mult si fara discernamant.

O zaresti pe hol, in drum spre bucatarie, si zambesti boticului negru si ochilor mari, albastri. Te apleci sa o scarpini dupa ureche: nici nu ai apucat sa o atingi si ea deja toarce!

Te vede ca lucrezi la birou si vine cu viteza si se tolaneste intre tine si monitor. O ignori. Ea incepe sa toarca. Te enerveaza ca din cauza coditei stufoase, a labutelor uitate in aer nu vezi decat jumatate de monitor si decizi sa o alungi. Strigi exasperat “Mara shiiiiitz!”. Mara toarce in continuare. Treci la artileria grea si ii o impingi pe birou, spre zona “libera”. Mara toarce fara oprire.

Acum de exemplu sta pe noptiera, in stanga mea, se uita cu ochi adormiti in monitorul laptopului, atenta la literele ce apar, si toarce. Toarce tare de parca torsul ei ar produce fire de matase.