Bugetul lunii septembrie – pachet PDF gratuit 
Bine v-am regasit in o noua luna si cu un nou pachet special pentru o mai buna organizare a bugetului personal si al familiei. 

Din multe puncte de vedere, luna septembrie marcheaza un nou inceput pe parcursul unui an. Pe de o parte, este prima luna de toamna si schimbarea anotimpurilor incepe sa isi faca simtita prezenta. Pe de alta parte, in familiile cu copii mai mici, luna septembrie marcheaza inceputul unui nou an scolar si reintoarcerea la o noua rutina zilnica, cu mai multa alergatura si agitatie. 

Si nu in ultimul rand, luna septembrie este perceputa adeseori ca un nou punct de inceput pentru stabilirea unor bugete in familie sau stabilirea unor noi obiective de economii. Cum vara s-a incheiat si o data cu ea si eventualele investitii in locuinta sau cheltuielile cu concediul, putem sa ne intoarcem putin spre fondurile de economii, sa le reevaluam si sa stabilim alte obiective pentru care dorim sa strangem bani.
Tocmai de aceea, in pachetul PDF pe care vi-l pun gratuit la dispozitiei veti gasi pagini special dedicate unor asemenea obiective. Incepeti toamna cu o “sedinta” de familie, in care sa discutati ce obiective va setati pentru perioada urmatoare. Priviti in urma si vedeti ce a functionat si ce nu, analizati daca au mai ramas bani dupa investitiile de peste vara sau din concediu. Luati in calcul costurile noi care apar odata cu inceperea anul scolar – de exemplu, costurile cu transportul, rechizite etc. De asemenea, luand in vedere contextul ingrijorator, ganditi-va si laa costurile mai ridicate cu incalzirea la iarna. 

Iar apoi este timpul sa discutati ce alte investitii doriti sa faceti. Ganditi-va la proiecte pe care vremea inca ne permite sa le facem. De exemplu, daca va ganditi la montarea unor sisteme de irigatii inainte de sosirea frigului, documentati-va ce inseamna montarea sistemului de irigare, ce costuri sunt si folositi-va de foaia de Bugete alocate pentru a urmari proiectul. 

Poate va mai ganditi la alte investitii mai mici in casa, ca de exemplu un fotoliu nou pentru citit sau o lustra noua in dormitor. Puteti pe toate sa le urmariti pe aceasi foaie. 

Daca va ganditi la un obiectiv mai mare – ca de exemplu, vacanta de iarna sau chiar si cea din vara anului viitor, puteti sa ii alocati deja o pagina speciala de Economii si sa incepeti deja sa economisiti pentru ea. 

In continuare, veti gasi in pachet o pagina speciala cu ajutorul careia sa puteti urmari facturile pe parcursul intregului an. 

Prima pagina va ajuta sa aveti o privire rapida si de ansamblu asupra intregii luni. Veniturile ( o sectiune extrem de utila, mai ales daca veniturile vin din mai multe surse), dar si cheltuielile si banii ramasi.
Sper sa va ajute acest pachet si sa va motiveze sa fiti mai organizati cu finantele personale!
Puteti descarca GRATUIT pachetul PDF de aici