Supa de pui cu legume si taitei
La noi supa cu taitei este nelipsita din meniul saptamanal. De cele mai multe ori o fac cu carne de pui, dar si de iepure sau de vita (mai ales oase cu maduva).

De obicei, ma straduiesc sa o impart astfel incat sa o mancam exclusiv cu taitei. Asa o prefera si copiii si imi este si mie cel mai usor. Dar uneori mi se mai intampla sa imi ramana putina zeama (1-2 litri) si atunci incerc sa gasesc variante pentru a face o oala de supa care sa ajunga la 4 oameni.

De obicei fac supa chinezeasca cu ou – gasiti reteta aici.

Dar de aceasta data am vrut sa fac ceva mai consistent.

Supa de pui cu legume si taitei

Ingrediente
1 ceapa mica sau 2-3 fire de ceapa verde
1 ardei sau o mana de ardei gata tocat (eu folosesc ardei congelat aici)
3-4 catei de usturoi
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
2 pulpe de pui
1 lingurita de boia de ardei
1/2 pachet de taitei (eu am folosit tagliatelle de casa)
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
optional: putina zeama de lamaie

Am inceput prin a sota usor ceapa, usturoiul si ardeii in putina untura de gaina. Am adaugat peste legumele tocate cubulete. Cand au inceput sa lase culoare, am presarat peste o lingurita de boia. Am amestecat si am mai lasat putin pe foc, apoi am stins cu supa si am completat cu apa, pana am avut aproximativ 3 litri de lichid in oala.

Am pus in oala si pulpele de pui si am lasat la fiert cam o ora. Cand pulpele au fost bine fierte, le-am scos pe o farfurie. Carnea de pe pulpe am desfacut-o fasii cu ajutorul unei furculite.

Am pus la fiert taiteii. Cand si acestia au fiert, am oprit focul si am pus inapoi carnea de pui facuta bucatele si patrunjel verde, proaspat tocat.

La final am potrivit la gust cu sare si piper. Optional puteti adauga si putina zeama de lamaie pentru un plus de gust.