Friptura de pui cu cus-cus si bere de ghimbir (gatite in multicooker)

 

Am gatit ieri probabil cel mai bun cus-cus pe care l-am facut vreodata! 🙂
E putin impropriu spus „gatit”, pentru ca de fapt le-am pus pe toate in oala si m-am uitat relaxata la un film.

Saptamana trecuta am primit un super colet cu un multicooker de la Heinner si o cutie mare plina de produse de la SanoVita.

In ceea ce priveste multicooker-ul, la inceput am fost destul de rezervata. Am deja slow cooker….la ce imi mai trebuie inca un electrocasnic in casa?! Ce sa fac cu inca o oala?
Dar acum sunt absolut indragostita de aceasta noua oala si nu stiu cine a facut-o, dar destept om a fost!

Deci, daca va intrebati si voi care e diferenta fata de un slow cooker, sa va spun ce am constatat eu din cele cateva utilizari de pana acum:
1. Are programe speciale pentru mai multe tipuri de preparate. Slow cooker-ul are doar functia de gatit foarte-foarte incet, dar multicookerul isi ajusteaza temperatura si timpii in functie de programul ales. Poate sota, poate gati orezul, pastele, sa fiarba de abur, sa faca supe si tocane, dar si iaurt sau fiertura de ovaz (porridge).
*veti vedea mai jos cum am gatit o reteta intreaga doar in multicooker

 

2. Mancarea iese mai gustoasa. Chiar mai gustoasa decat la cuptor!
Am facut saptamana trecuta pulpe de curcan in multicooker. La cuptor ies bune datorita crustei, dar carnea ar putea fi mai moale. La slow cooker, carnea e moale, dar se pierde crusta. Ei bine, in multicooker e combinatia perfecta: carnea este mult mai moale ca la cuptor, comparabila cu cea din slow cooker, dar aromata ca la cuptor.

3. E comod si nu ai grija mancarii. Imi e tare drag sa gatesc, dar deseori serile sunt extrem de solicitante pentru ca ma impart intre aragaz, copii, rufe si dezordinea fara de sfarsit dintr-o casa cu copii! 🙂 In serile acestea aglomerate, chiar am simtit ajutorul dat de multicooker: am pus ingredientele si mi-am vazut de treaba, fara sa mai stau cu grija amestecatului in oala sau a verificarii fripturii in cuptor, sa o mai ung, sa nu se arda s.a.m.d.

4. Mancarea se face repede
Slow cooker-ul e foarte fain pentru ce stie el sa faca, dar nu mereu reusesc sa ma organizez in asa fel incat sa pot sa ii dau drumul dimineata, ca sa am mancarea gata la cina. Prin urmare, faptul ca in multicooker mancarea este mult mai rapid gata, este un mare ajutor.


Friptura de pui cu cus-cus si bere de ghimbir 

Ingrediente 

3 pulpe de pui dezosate
3 morcovi
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
cateva crengute de cimbru
sare, piper, boia
1 punga de cus-cus de la Sanovita 
1 bere de ghimbir fara alcool de la Sanovita




Pulpele de pui le-am condimentat cu sare, piper si boia.
Am inceput prin a seta multicooker-ul pe programul de sotare si am sotat pulpele de pui pe ambele parti, pana cand am avut o crusta frumoasa si colorata.


Cat timp carnea era in multicooker, am tocat ceapa, usturoiul si morcovii.

 

 

Am scos pulpele de pui pe o farfurie si am pus in multicooker ceapa si morcovii. I-am sotat putin, cat ceapa sa devina sticloasa si am adaugat apoi cus-cus-ul.

 

Am adaugat o cana de apa si o cana din berea de ghimbir. Am pus pulpele peste cus-cus, am pus capacul si am setat pe programul de tocana.





Am multicooker-ul de cateva zile, deci nu sunt inca perfect familiarizata cu tot ce stie sa faca si in ce ritm. Programul de tocanite are un timp minim de 2 ore, doar ca mancarea mea a fost gata mai repede. Si ghiciti ce? Multicooker-ul a inceput sa piuie si a trecut singur pe functia de mentinere calda a mancarii – semn ca e gata.
Nu l-am crezut pe cuvant si am verificat morcovii, pe care i-am taiat cam gros, dar acestia erau perfect moi si facuti, cus-cus-ul si carnea perfect facute.
Si desi am terminat nesperat de repede si de usor cina, la ora mesei am avut mancarea calda si gata sa o pun in farfurii!
Acum intelegeti de ce m-am indragostit? 🙂