Biscotti cu 5 seminte
De cand am vazut aceasta reteta la David Lebovitz am stiut ca trebuie sa o fac si eu. Si, intr-adevar, este chiar asa de grozava pe cat pare!
Desi pare laborioasa, de fapt merge foarte repede si este perfecta pentru a folosi cele cateva seminte pe care le mai aveti in borcan. In plus, daca aveti o gustare delicioasa si plina de ingrediente sanatoase, acesti biscotti sunt perfecti.
Puteti schimba semintele intre ele, dar sa incercati sa pastrati proportiile.
Biscotti cu 5 seminte
Ingrediente
(aprox. 60 de bucati)
185 gr faina
70 gr malai (cred ca merge inclusiv cu pasat)
150 gr zahar
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
3/4 lingurita de sare
130 gr de migdale
50 gr de seminte de dovleac
50 gr de seminte de floarea soarelui
25 gr de seminte de susan
25 gr de seminte de mei (le cumpar de aici)
2 oua mari
3 linguri de suc proaspat de portocale
esenta de vanilie
Pregatiti cuptorul si incalziti-l pana la 180 grade.
Intr-un bol amestecati ingredientele uscate (faina, malai, zahar, scortisoara, bicarbonat, sarea, migdalele, semintele de dovleac, floarea soarelui, susanul si meiul).
In alt bol bateti putin ouale cu sucul de portocale si cu esenta de vanilie.
Amestecati ingredientele uscate cu cele umede. Am folosit la inceput o lingura de lemn si apoi am framantat si cu mana.
Am impartit aluatul in doua. Am pudrat o suprafata de lucru cu faina si le-am format in doua baghete de aproximativ 30 de cm lungime.
Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat in cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Cand le-am scos, am scazut temperatura cuptorului (150 grade).
Dupa ce le-am lasat sa se raceasca cam 10 minute, cat sa pot pune mana pe ele, le-am taiat feliute. Atentie: folositi un cutit de paine cu lama zimtata sa puteti taia felii cat mai drepte si sa nu se rupa din margini.
Feliutele astfel obtinute le-am aliniat in tava si le-am lasat la copt la foc mic. Pe parcurs am intors tava si am intors si feliutele de biscotti, astfel incat sa devina aurite si pe o parte si pe cealalta.
Dupa ce s-au racit, le-am depozitat intr-o cutiuta de tabla cu capac si rezista relaxat cam doua saptamani.
Copiii le-au mancat la micul dejun cu iaurt, dar pentru mine au fost perfecta langa o ceasca de cafea fierbinte! 🙂
Oare merge cu miere in loc de zahar?
Anca, se poate, sigur. David Lebovitz si zice in articolul lui ca a testat si cu miere, doar ca nu a adus o modificare esentiala retetei.
Buna! Oare cu nuci in loc de seminte si migdale ar iesi? 🙂
Da, eu cred ca iese si asa 🙂 e destul de versatila reteta
Ce as putea folosi in loc de oua? Sa le fac de post?
Ana Maria, poate te ajuta acest tabel cu modalitati de a inlocui ouale: https://www.amanicolae.ro/inlocuitor-de-ou/