O farfurie plina de culoare si de arome! Usor de facut si care este o cina usoara ideala pentru serile de vara.

Platou cu salata si cartofi acordeon (Hasselback)

Am sa va enumar pe rand fiecare ingredient de mai sus:

1. Incepem cu cartofii, pentru ca ei trebuie sa stea putin si la cuptor.
Eu am folosit cartofi noi, i-am taiat cu grija cu un cutit foarte bine ascutit. Taieturile sunt de aproximativ 3/4 din latimea cartofului. De aceasta data eu am folosit un condiment special pentru cartofi si rozmarin proaspat. Dar se pot condimenta simplu cu sare, piper si boia.
Se stropesc cu putin ulei si se pun la cuptor pana se coc.

Intre timp, m-am ocupat de restul ingredientelor:

2. Morcovii – i-am curatat, spalat si i-am taiat fasii subtiri.

3. Porumbul – am folosit o conserva de porumb. Am scurs bine boabele si le-am clatit rapid sub jet de apa rece. Le-am lasat la scurs si le-am servit apoi ca atare.

4. Fasolea – am folosit o conserva de fasole rosie. Am scurs bine boabele si le-am clatit cu apa rece. Le-am scurs bine si apoi le-am amestecat cu putin usturoi si un pic de ulei de masline.

5. Rosiile – salata de rosii am pregatit-o cu ulei de masline, sare si frunzulite proaspete de busuioc.

6. Castravetii – salata de castraveti am pregatit-o cu ulei de masline, sare, seminte de susan si marar proaspat tocat.

Cand cartofii au fost gata, am pus in mijlocul farfuriei putin sos picant (pentru cartofi) si am pus de jur imprejur si restul ingredientelor.