Cand avem musafiri, mai ales cei care nu prea stiu obiceiurile casei, toti ridica uimiti din sprancene cand vad cu ce libertate se mananca inghetata la noi in casa. Inghetata la micul dejun, la pranz si la cina. Inghetata si la gustari. Doua inghetate una dupa alta. Inghetata e la liber.
Si e firesc sa fie asa., pentru ca pun in ele tot ce e mai bun + ingrediente pe care altfel nu le-ar manca niciodata copilul. Ca de exemplu, ghimbir crud.
Ingrediente
4 piersici bine coapte
2 banane potrivite
aprox. jumatate de cm de ghimbir dat pe razatoare
2 lingurite de miere
optional – 1 iaurt mic
Toate ingredientele se paseaza si se pun in formele de inghetata.
Va puteti juca putin cu cantitatea de ghimbir, eventual sa o cresteti treptat, sa se obisnuiasca cel mic la gust cu ea.
De ce e sanatos ghimbirul? Cititi aici cateva motive.
De asemenea, iaurtul e optional si depinde de cat de zemoase sunt piersicile si de consistenta amesteculi. Eu am ales sa pun putin, mai ales ca fetita mea nu il mai mananca de la o vreme ca atare.
Gasiti AICI si alte combinatii delicioase si sanatoase pentru inghetate! 🙂