Negresa este prajitura mea preferata. Rapid si simplu de facut, imi potoleste de indata pofta de ciocolata si merge perfect cu o cana de lapte sau la pachetel.
Aceasta versiune este imbogatita cu o crusta crocanta de alune de padure.
Ingrediente
3 oua
150 gr zahar
100 gr ulei
150 gr faina
50 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
aprox. 250 gr alune de padure
- Pregatiti mai intai alunele de padure, tocandu-le pentru cateva secunde in robotul de bucatarie. Nu trebuie sa le maruntiti pe toate, e in regula daca vor avea dimensiuni diferite.
- Intindeti alunele intr-o tava de 20X30, tapetata cu hartie de copt si ocupati-va apoi de aluat.
- Bateti bine ouale cu zaharul si cand aveti o crema pufoasa, adaugati trecptat si uleiul, amestecand in continuare.
- Separat, amestecati faina, cacaoa, praful de copt si adaugati treptat in amestecul cu ou, pana aveti un aluat omogen si ciocolatos.
- Turnati aluatul peste alunele din tava si coaceti aproximativ 30 de minute sau pana cand scobitoarea infipta in mijloc iese curata.
Aboneaza-te! Introdu adresa ta si vei primi pe mail fiecare reteta publicata:
Delivered by FeedBurner
Negrsa este preferata mea. Cunosc mai multe retete dar aceasta este deosebita. O voi incerca si atunci va voi spune . Multumesc frumos.
Si mie imi place tare mult negresa, in orice combinatie 🙂 Sper sa iti placa si tie aceasta