Negresa este prajitura mea preferata. Rapid si simplu de facut, imi potoleste de indata pofta de ciocolata si merge perfect cu o cana de lapte sau la pachetel. 
Aceasta versiune este imbogatita cu o crusta crocanta de alune de padure. 
Ingrediente 

 

3 oua 
150 gr zahar 
100 gr ulei 
150 gr faina
50 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
aprox. 250 gr alune de padure

 

  • Pregatiti mai intai alunele de padure, tocandu-le pentru cateva secunde in robotul de bucatarie. Nu trebuie sa le maruntiti pe toate, e in regula daca vor avea dimensiuni diferite. 
  • Intindeti alunele intr-o tava de 20X30, tapetata cu hartie de copt si ocupati-va apoi de aluat. 
  • Bateti bine ouale cu zaharul si cand aveti o crema pufoasa, adaugati trecptat si uleiul, amestecand in continuare. 
  • Separat, amestecati faina, cacaoa, praful de copt si adaugati treptat in amestecul cu ou, pana aveti un aluat omogen si ciocolatos. 
  • Turnati aluatul peste alunele din tava si coaceti aproximativ 30 de minute sau pana cand scobitoarea infipta in mijloc iese curata. 

 

 

 

Aboneaza-te! Introdu adresa ta si vei primi pe mail fiecare reteta publicata:

Delivered by FeedBurner