IMG_3515-683x1024

 

Aveti carne ramasa de la friptura de pui de ieri?
Mie mi se intampla adeseori asta cand gatesc cate un pui intreg. De obicei ramane pieptul, care, mai ales dupa ce sta la frigider peste noapte, devine fad si trebuie combinat cu ceva pentru a fi mai aromat.
Cand nu il folosesc in sandwcihuri sau cand a ramas prea mult, solutia ideala este sa fac repede o supa. Iar astazi o asfel de reteta va arat: simpla, rapida si va ajuta sa evitati risipa! 🙂
Ingrediente 
1 piept de pui ramas de la friptura
1 lingura mare de unt
2-3 fire de ceapa verde (sau o ceapa alba)
2 morcovi
1 litru de apa
100 ml smantana
1 lingurita de tarhon uscat (gasiti aici)
sare dupa gust
Taiati sau sfasiati cu mana pieptul de pui in bucatele mici. Lasati deoparte.
In vasul in care urmeaza sa faceti supa, topiti untul si caliti usor ceapa. Adaugati morcovii, carnea, sarea tarhonul si apa.
Aduceti apa la punctul de fierbere si lasati sa fiarba supa pentru macar 30 de minute sau pana s-au inmuiat morcovii, sa se aromeze bine supa.
La final, dregeti cu smantana si serviti fierbinte.

*o puteti acri daca doriti si cu putina zeama de lamaie