Acest tort, rapid si usor de facut, m-a cucerit prin aroma lui bogata si aluatul bine umezit de suc de portocale. In timp ce il mancam, il comparam cu o savarina cu alune si ciocolata ­čÖé

Ingrediente 

Pentru aluat 
125 gr faina
100 gr zahar
1/2 pliculet praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
coaja de portocala
esenta de vanilie
2 oua mari
120 ml smantana
50 gr nuca maruntita
50 gr ciocolata maruntita
100 gr unt

Pentru sirop: 60 ml suc proaspat de portocale si 1 lingura de zahar

Pentru glazura: 50 ml smantana si 50 gr ciocolata

Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, saream zaharul si coaja de portocala.

Intr-un vas separat, amestecati ouale cu smantana si vanilia.

Apoi amestecati compozitia de faina cu alunele si ciocolata. Integrati untul si apoi amestecul de oua si smantana.
Puneti aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si apoi in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coaceti prajitura pentru aproximativ 45 de minute.
*eu am folosit o forma rotunda de 24 cm diametru

Pentru sirop amestecati zaharul cu sucul de portocale pe foc, pana se dizolva. Insiropati cu o pensula aluatul, pana ati folosit tot siropul.

La final, topiti ciocolata in bain-marie impreuna cu smantana si intindeti ciocolata peste prajitura. Optional puteti sa decorati cu nuci sau alune sfaramate.