Paine cu alune si caise

Imi plac aceste paini care sunt la granita dintre paine si prajitura pentru ca devin gustari de sine statoare, foarte gustoase si satioase. Pe langa faptul ca arata bine, mai au si avantajul de a fi rapide si simplu de pregatit.

Paine cu alune si caise

Ingrediente

200 grame de caise uscate
200 grame de alune de padure
200 grame de zahar
2 linguri mari de unt
1 lingurita sare
400 grame faina
1 lingurita praf de copt
1 ou
esenta de portocale

Paine cu alune si caise

Frecati bine zaharul cu untul si cand se topeste untul adaugati extractul de portocale (sau coaja foarte fin rasa).
Integrati apoi oul si la final adaugati treptat, in ploaie faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cu sarea.

Paine cu alune si caise

Cand ati obtinut un aluat omogen, adaugati caisele taiate cubulete si alunele. Amestecati bine sa se dispuna in tot aluatul.

Dati la cuptor aproximativ 45 de minute si serviti alaturi de un ceai sau lapte cald.

Paine cu alune si caise