Articol scris Loredana Stefan, CHHC, consilier reeducare alimentara.
Detoxifierea este primul pas spre o stare de bine.

Iata trei motive pentru care merita sa incerci o detoxifiere blanda:
* Iti reprogramezi organismul si il ajuti in tranzitia catre o alimentatie potrivita si necesara;
* Iti creste nivelul de energie si buna dispozitie prin reducerea proceselor inflamatorii din corp;
* Elimini toxinele, poate scapi de ceva greutate in plus si te simti mai proaspata si pregatita pentru vara.

Planul de detoxificare pe care vi-l propun include retete delicioase si pline de nutrienti, care va vor ajuta sa scapati de toxine in mod bland si natural.

Iata un meniu pentru un mic dejun si fel principal

Mic dejun:

Quinoa cu fructe si miere:
¾ cana de quinoa déjà pregatita ( lasata la inmuiat timp de 20 de minute, apoi clatita bine si fiarta precum orezul),fructe de padure, 1 lingura de seminte de in strivite in mojar, migdale sau nuci maruntite, miere.
Se amesteca si se mananca.

*********

Fel principal:

Pastrav en papillote cu legume

Ingrediente: peste, patrunjel, lamaie, unt de cocos (sau unt), salata verde, ceapa, broccoli, usturoi, avocado, sare, lamaie, piper.
Pestele curatat se sareaza si in burta ii pui legatura intreaga de patrunjel si cateva felii de lamaie, apoi il ungi cu unt si il bagi intr-un buzunar facut din hartie de copt.
Il lasi sa se coaca in cuptorul incins timp de 15-20 min.

Intre timp, intr-o tigaie cu unt de cocos incins adaugi ceapa, broccoli, si usturoiul si il gatesti pana floretele de broccoli capata o culoare verde aprins stralucitoare.
Transferi apoi totul inr-un bol in care adaugi avocado taiat cubulete, si cateva frunze crocante de salata.

Asezonezi cu sare si piper( sau fulgi de ardei iute pentru un extra kick) si adauga minunatia asta langa pestele aromat.

Hai ca nu e asa grea detoxifierea asta. Si parca are gust de viata curata!