Taiteii cu varza sunt una dintre mancarurile mele preferate din copilarie si inca ma bucur cat de des pot de aceasta reteta.
Se pregateste foarte simplu si rapid si am nevoie de putine ingrediente.
Desigur, in mod ideal, se face cu taitei proaspeti. Dar in lipsa de acestia, sunt buni si cei din comert. Cel mai usor de gasit in magazine sunt taiteii lati, dar in mod traditional aceasta reteta se face cu paste patrat incretit (eu le gasesc de obicei pe acestea sau pe cele de la Arnos).

Ingrediente
Optional: ceapa, usturoi *
1 varza mica
1-2 lingurite de piper
sare dupa gust

*Nu toata lumea face aceasta reteta cu ceapa si usturoi, deci le puteti sari. Mie imi place sa am un plus de aroma. Folosesc o ceapa mica si cativa catei de usturoi.
Varza o tai fideluta subtire. Am incercat si sa o pregatesc pe mandolina, dar mi se pare prea subtire asa.
Dupa ce am taiat ceapa, o sarez putin si o las 10 minute sa se inmoaie usor.
In o tigaie, sotez ceapa si usturoiul, iar apoi adaug varza, pe care o storc de zeama lasata.
Adaug piperul si amestec ocazional, pana cand se gateste varza.

Intre timp, fierb pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Le scurg si le amestec cu varza gatita.