Dincolo de ideea de desert, ma straduiesc cat mai mult sa le dau copiilor ceva bun la micul dejun. Doar ca dimineata, cand ne grabim sa iesim din casa la maxim 7.10 sa ajungem la timp la scoala si gradinita, nu prea am eu timp de un mic dejun complicat. Si ca sa nu cad in capcana cerealelor, incerc sa gasesc solutii care se pot pregati din timp. De exemplu, aceste briose care sunt foarte satioase si, alaturi de o cana cu lapte cald, vor fi micul dejun perfect si pentru cei mai mofturosi copii.




 

Ingrediente
Pentru aluat:
250 gr de faina
1 pliculet praf de copt
50 gr de zahar
200 gr unt de arahide
2 oua
240 ml lapte

Pentru umplutura: pasta de macese

Pentru streusel:
7 gr faina
5 linguri de zahar
5 linguri de unt moale
1 lingurita de scortisoara

Ingredientele folosite de mine la aceasta retete sunt cele de mai jos, de la vegis.ro: pasta de macese (fara zahar!), unt de arahide organic de la Biona (fara zahar si acesta) si scortisoara de la Niavis (cred ca cea mai aromata pulbere de scortisoara pe care am folosit-o pana acum!)

 

Am inceput prin a cantari faina si a o amesteca cu praful de copt.

Aboi am amestecat bine untul de arahide cu zaharul, am incorporat ouale si laptele. In acest amestec am adaugat treptat faina pregatita inainte, pana am avut un aluat frumos si cremos.

Intr-un bol separat, am amestecat cu o lingura untul cu faina, zahar si scortisoara pana am obtinut o pasta.




Am pus aluatul in forme de briose si am facut o mica adancitura in mijloc in care am pus cate o lingurita de pasta de macese. Peste am presarat aluatul de streusel.

Am pus briosele la cuptorul incins si le-am copt pentru aproximativ o jumatate de ora.

Puteti urmari filmuletul de mai jos sa vedeti etapele pregatirii acestor briose: