Stiu ca inca mai e putin pana la primavara, dar tare pofta mi-a fost de supa asta si neaparat a trebuit sa o fac.
Imi place la ea combinatia de salata cu lapte, ou si slanina! Si desi este o supa de primavara, ea satisface poftele de grasimi ale organismului si in plina iarna.
Ingrediente
1 capatana de salata
o bucata de slanina
1 lgt boia
1 ceapa
3 catei usturoi
jumatate de litru de lapte
2 litri de apa
3 oua
marar/cimbru
sare
Slanina se pune in oala si se caleste la foc mic pana lasa untura si se rumeneste. Atunci se adauga ceapa tocata si usturoiul, iar cand ceapa a devenit sticloasa se presara boiaua. Mai lasati un minut pe foc si stingeti cu lapte.
Adaugati salata taiata fideluta, completati cu apa, potriviti la gust cu sare (atentie si la sarea pe care o lasa slanina), adaugati 1-2 crengute de cimbru si lasati sa fiarba incet.
Intre timp, bateti ouale si prajiti-le intr-o tigaie. Lasati sa se raceasca omleta si apoi o taiati in fasii sau cubulete.
Cand supa a dat in clocot, adaugati mararul si omleta taiata cubulete.
Luati de pe foc si serviti cu pofta 🙂
buna ama…tocmai ce-am luat-o de pe foc…mmmmmmmm, ff buna!! doar ca eu am avut doar o farama de slaninuta, dar am adaugat o scrumbie afumata (invelita in tifon, ca sa nu se dezmembreze :)) ). multam pt reteta, chiar nu am mai incercat pana acum cu salata verde, credeam ca merge doar cruda… pupici si la mai multe retete!