A inceput editia din acest an a Festivalului Blogurilor Gustoase organizat de gustos.ro si sunt si eu prezenta pe acolo, la categoriile insirate mai jos. Am adaugat si linkul catre retetele mele, sa vi le reamintesc, sa stiti pentru ce votati ­čÖé

Si daca tot suntem aici cred ca este momentul ideal pentru cateva marturisiri.

Intru si eu in joc si va cer sa ma votati, nu neg ca un robotel din acela ar prinde bine si in bucataria mea. Dar ma descurc onorabil si fara.

Dar acest concurs ma bucura din alte motive, motive care nu tin de competitia in sine:

1. Apreciez efortul celor de la Gustos.ro de a aduna in acelasi loc si de a promova blogurile culinare din Romania. Ma bucur enorm ca la a doua editie au reusit sa stranga si parteneri media si sa ajute si mai mult promovarea blogurilor culinare. Munca depusa de ei este incredibila si sper ca acest concurs sa castige tot mai multa autoritate.

Stiu ca in lumea blogurilor „A-list” blogurile culinare nu sunt promovate si sunt privite cu ironie: iata niste bloguri de gospodine, de femei care stau toata ziua la cratita!

Ceea ce refuza multi sa vada este ca pe unele dintre aceste bloguri se face arta.
Multe dintre aceste bloguri au in spate oameni foarte talentati si organizati.

Si este vremea sa descoperiti acesti oameni. E vremea sa vedeti cum mancarea devine o bucurie, e vremea sa vedeti ce pot face unii din aluaturi si e vremea ca aceste bloguri sa primeasca tot mai mult din respectul cuvenit.

De aceea va invit sa urmariti acest concurs: pentru a-i descoperi pe acesti oameni!

2. Citeam in ultimul numar al revistei Good Food (partener media al acestui eveniment) regretul ca in Romania nu exista bucatari celebri, promovati, (re)cunoscuti. Eu cred ca aici este punctul de pornire pentru a promova bucatarii talentati. Daca revistele si site-urile de profil din Romania ar dori, ar gasi mai multe nume care pot fi promovate. Iar promovarea lor ar aduce, sunt convinsa, castiguri pentru ambele parti.

3. Si nu in ultimul rand – ma bucur ca descopar eu noi bloguri! ­čÖé

Asadar, ne vedem la Festivalul Blogurilor Gustoase sa ne bucuram de mancare buna! ­čÖé

Pe mine ma gasiti la urmatoarele categorii:

Retete din bucataria internationala cu retetele

Retete vegetariene