Ingrediente 1gulie potrivita
1 morcov
2-3 cepe verzi
putin ulei/untura
100 ml smantana
patrunjel verde
1.5-2 l de apa
500 gr carne tocata
1 ou
1 pumn de orez
2 catei de usturoi
1/2 lingurita de boia
sare
In oala in care doriti sa pregatiti supa, caliti usor ceapa cu morcovul, cat sa lase putina culoare. Stingeti cu apa, adaugati gulia (eu o dau pe razatoare, dar puteti si sa o tocati cubulete) si lasati la fiert.
Pregatiti perisoarele amestecand carnea tocata cu oul, orezul doar spalat usor, usturoiul zdrobit (ca pentru mujdei), boiaua si sarea.
Cu mainile umezite formati perisoarele si adaugati-le in supa care fierbe.
Lasati sa fiarba perisoarele pana orezul din compozitie a fiert.
Scoateti intr-un bol 2-3 polonice de supa fierbinte si amestecati-le cu smantana. Turnati amestecul inapoi in supa, adaugati patrunjelul verde si luati de pe foc.
Pofta mare! 🙂
Supa aceasta trebuie sa fie tare gustoasa! Retin ideea si pentru copilul meu, caci ii plac perisoarele.
Ce idee buna! Ca si supa de altfel!
ma bucur ca iti place 🙂
[…] Supa de gulii cu perioare […]