Paine rapid de pregatit, ideala pentru sandwich-uri.

Ingrediente
1 cubulet de drojdie proaspata
60 ml apa calduta
220 ml apa fierbinte
1 lingura de zahar
1 lingurita de sare
30 gr ulei
450 gr faina
1 ou pentru uns

Incepe prin a trezi drojdia. Pune apa calduta in o cana si pune in ea si drojdia sfaramitata. Las-o pentru 10 minute deoparte, sa se activeze.
In un bol incapator amesteca apa fierbinte cu zaharul, sarea si uleiul, integrand apoi treptat 200 gr de faina (aproximativ jumatate din cantitate, nu e nevoie de gramaj fix aici).
Cand s-au amestecat si temperatura s-a mai racit, adauga si amestecul cu drojdie si apoi, treptat, restul de faina.
Framanta aluatul cu un mixer de bucatarie sau la mana pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.
Lasa aluatul sa se odihneasca 15 minute.

Pudreaza o suprafata de lucru cu putina faina si scoate aluatul acolo. Framanta-l usor, sa ii dai o forma rotunda, apoi intinde-l cu un sucitor si ruleaza-l.
Pune painea astfel formata in o tava de chec si cresteaza-o cu cutitul de cateva ori pe diagonala.

Unge painea cu un ou batut si lasa aluatul la crescut pentru 30-40 minute, acoperit si in un loc caldut.
Coace painea la 190 grade pentru aproximativ 20 de minute, pana cand devine aurie.