Reteta aceasta am facut-o de mai multe ori in ultimii ani si de fiecare data mi-a placut la fel de mult. De aceasta data insa am avut ajutor pretios si macul – adaugat in plus fata de reteta originala – a fost adaugat la cererea expresa a micutului ajutor de bucatar.
Reteta originala o gasiti la Mihaela – aici.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente 
3 oua
150 gr zahar
un praf de sare
esenta de vanilie
150 gr unt
250 gr branza de vaci
4 linguri suc de portocale
200 gr de faina
2 linguri amidon
1 praf de copt
2 linguri mac

Amestecati faina cu amidonul, praful de copt si macul.
Bateti bine ouale cu zaharul, esenta de vanilie si sarea, pana isi dubleaza volumul.
Adaugati apoi sucul de untul, branza de vaci si sucul de portocale.
Incorporati in aluat amestecul de faina si turnati aluatul in forme unse cu unt.
Eu am folosit de aceasta date forme mini-guguluf, dar puteti folosi o forma de guguluf, o tava de chec sau o tava de briose.
Coaceti la foc mediu pana sunt rumenite si aurii.