Nu mai e demult un secret ca imi plac supele crema, dar mai nou am dezvoltat o pasiune pentru supele cat mai colorate. Iar aceasta supa-crema de sfecla are cea mai frumoasa culoare din lume! 🙂
Ingrediente
3-4 cartofi
1 ceapa
putin ulei
4 linguri de faina
busuioc, tarhon
aprox 500 gr sfecla rosie
Ceapa si cartofii taiati cubulete se calesc usor in putin ulei. Se pudreaza cu faina si adauga treptat aproximativ 1-1,5 litri de apa. Se adauga si sfecla, busuiocul si tarhonul si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.
Cand s-au fiert, fie se paseaza cu robotul de mana fierbinte fiind, fie se lasa sa se raceasca si se paseaza in blender.
Se serveste simpla sau cu crutoane.
Mie personal mi-a placut mult mai mult rece decat calda. Deci merge si ca o supa racoritoare de vara!
ador culoarea.este superba!
superba culoare !!!
si mie mi-a placut tare mult culoarea 🙂 plus ca e fff sanatoasa 🙂
Prea frumoasa si prea buna. Dupa parerea mea e cea mai buna potrivita supa pentru vara,mai ales daca e abea scoasa din frigider :).
eu am vazut pe undeva (parca pe Nigella Lawson) facand supa crema de sfecla cruda 😉 e de incercat si aia 😉