Aveam obiceiul ca pentru gustari sanatoase si satioase sa cumpar batoane cu cereale. Dar cand am avut ideea sa adun sa vad cati bani dau efectiv pe ele, mi-am dat seama ca sunt o cheltuiala nejustificata din doua motive.
Indiferent de firma si de promisiunile de pe ambalaj, tot nu avem de unde stii sigur ce contin.
Sa le faci acasa e foarte simplu si te poti juca cu ingredientele dupa voia inimii.
Asa ca am facut o proba si ca sa le fac si mai apetisante – nu ca nu ar fi fost oricum – le-am adaugat deasupra si un strat aromat de unt de arahide si putina ciocolata.
Dar hai sa nu ne grabim si sa luam reteta pas cu pas.
o jumatate de pachet de unt (aprox 125 gr)
aprox 100 gr zahar brun
50 gr miere
400 gr granola
50 gr bucatele de ciocolata
50 gr unt de arahide
Amestecati intr-un vas mierea si untul si puneti-l la foc mic. Cand untul incepe sa se topeasca, adaugati si zaharul si lasati sa dea in colocot pana cand se dizolva zaharul.
Turnati acest amestec peste granola si amestecati bine sa se lege. Apoi intindeti intr-o tava tapetata cu hartie de cop si intindeti si apasati bine cu o spatula.
La final presarati peste bucatelele de ciocolata si ungeti cu untul de arahide. Acestea se vor topi usor si se vor integra in granola.
Lasati sa se raceasca si apoi taiati in felii.
Le puteti inveli in hartie de copt si sa le luati la drum 🙂
servet oferit de pernegradina.ro
Ce este granola te rog?
Foarte originala ideea! Cand am vreme incerc si eu, copii mei sunt innebuniti dupa chestii din astea.
Lavinia – pe lista de ingrediente, la granola e link si catre retete 🙂
Dana – originala nu prea e, dar e foarte practica 🙂
Am incercat inca de aseara sa accesez linkul de la ingrediente insa ma intorcea la reteta initiala.
Si azi la fel. Am facut asta de pe doua calculatoare diferite.
Lavinia da in jos pe pagina. Prima reteta este asta, dar apoi sunt altele cu granola 🙂
La granola zici asa:
De aceasta data eu am amestecat fulgi de ovaz, fulgi de secara, nuca de cocos, nuci, seminte de floarea soarelui, stafide si arahide.
Intr-o cana de apa amestecati cam 50 gr ulei cu cateva linguri de miere (cat de dulce vreti sa fie) si esenta de vanilie. Turnati amestecul peste cereale si amestecati bine.
Dati la cuptor amestecand din cand in cand pana cand se rumenesc bine si cerealele nu mai sunt deloc umede.
Inteleg ca intai gatesc granola, apoi fac batoanele ? Cum le mai amestec daca le-am copt ?!
da, mai intai pregatesti granola.
dupa cum vezi pozele de la retetele de granola, coptul inseamna rumenirea si aromarea ingredientelor. nu se leaga. le legi abia cand faci batoanele
Asta e genul meu de prajitura! arata criminal! 🙂
Am un premiu pentru tine, te astept pe blogul meu sa-l culegi.
:*
http://dulcesausarat.blogspot.com/2012/01/premiu.html
Ce este granola ???
Costache este link pe cuvant la ingrediente catre retete
Alina iti multumesc mult 🙂
Ce minunatie de batoane!!! musai le voi incerca si eu!!
neaparat Antonina 🙂
Buna! Crezi ca in log de granola as putea folosi cereale musli cu fructe cumparate de la magazin?
Sigur ca da, Miruna 😉