Acum vreo 5 ani descopeream supele creme facute din legume care au fost coapte inainte la cuptor. A fost o descoperire care a dus supele crema, oricum foarte indragite la noi in casa, la un complet alt nivel.
Iar cand vine vorba de supele de rosii, nu prea le indrageam…pana cand am facut prima astfel de supa in vara lui 2013 – vedeti prima varianta aici.
Cum era de asteptat, si in aceasta vara am refacut supa de rosii coapte, dar de aceasta data in o varianta putin diferita: pe langa rosii, am adaugat la cuptor si un dovlecel.
A iesit o minunatie de supa: rapida, sanatoasa si satioasa. Robert, care nu pune gura pe rosii, a mancat un bol plin.
Ingrediente
1 kg de rosii
1 kg de dovlecel
1 ceapa
1 morcov
putin ulei de masline
1 lingurita de turmeric
2 linguri de faina
2l de supa sau de apa
cateva frunzulite de busuioc
Sare si piper dupa gust
Spalati si curatati legumele.
Taiati-le bucati mari, stropiti-le cu putin ulei si coaceti-le la cuptor pana se rumenesc.
Scoateti-le din tava si puneti-le intr-o oala (cu tot cu zeama lasata de legume). Adaugati sare, piper, turmeric. Amestecati bine si adaugati o lingura de faina. Puneti un polonic de supa/apa si amestecati bine, pana se ingroasa si nu sunt gogoloase. Repetati cu a doua lingura de faina si dupa ce ati amestecat, turnati tot restul de supa/apa. Amestecati si lasati sa dea in clocot.
Inainte sa pasati, adaugati si busuiocul.
Serviti cu paine prajita, ulei de masline si parmezan.
Super combinație 😊
Musai să încerc!
Sa o incerci neaparat! E de sezon, ingredientele sunt la indemana si merge super rapid 🙂