*** Pana pe data de 15 septembrie, folosind codul AMA aveti un discount de 10% pe decoruri.ro chiar daca unele produse sunt inca in promotie.

In ultimele zile am vorbit tare mult despre toamna pe acest blog. Cred ca tradez putin din entuziasmul meu pentru acest nou sezon 🙂
Iar dupa ce am vorbit de sarcini de facut in gradina si sarcini sezoniere de curatenie si intretinere, zic sa trecem si la o parte mai frumoasa si mai relaxanta: decorul exterior toamna. Aici vreau sa vorbim despre gradini, dar si terase sau balcoane.
Am grupat ideile in functie de zona si inainte sa incep sa va povestesc punctual despre ele, va spun din start ca exista doua vedete: crizantemele si dovlecii!

Va invit, asadar, sa facem un tur al gradinilor si sa vedem ce idei frumoase vedem.
In primul rand, in curte si gradina, decorul este relativ simplu de realizat cu elemente naturale deja prezente. Investitia in crizanteme se face o singura data, iar daca sunt ingrijite, ele vor inflori an de an si vor creste suficient incat sa le puteti desparti si sa impodobiti cu ele intreaga curte.
La fel si cu dovleceii artizanali sau bostanii. Acestia ii puteti creste cu minime costuri si sa aveti un minunat decor de toamna in fiecare an.
Daca aveti privilegiul sa locuiti intr-o zona unde sunt si veverite, puteti sa montati si pentru ele o mica tavita cu bunatati pentru a le atrage.
Cum munca in gradina, mai ales in sezonul mai rece, inseamna si mult noroi, puteti sa va instalati un curatator de noroi elegant, din fier forjat, ca acesta.
Daca aveti deja roabe sau carute amplasate in curte cu scop de decor, nu uitati sa le umpleti si pe ele cu flori de toamna si dovleci.

Nu uitati nici sa instalati mici locuri unde sa hraniti pasarile care traiesc in zona voastra, mai ales cu cat vremea se raceste si gasesc mai greu de mancare.
Fie ca alegeti sa cumparati tavita speciala de hranit pasarile, fie ca improvizati un suport dintr-un dovleac, pasarile va vor fi cu siguranta recunoscatoare.

Daca aveti o curte cat de mica, instalati un loc special unde sa petreceti timpul afara. O banca, o masa, cateva paturi calduroase cand se instaleaza vremea mai racoroasa si va veti bucura de multe momente de relaxare in aer liber.

La intrarea in casa sau la geam (si aici putem deja vorbi si de apartamente, nu doar de case cu gradina), puteti adauga un decor de toamna plin de culoare in mai multe forme.

Puteti decora cu ghivece cu crizanteme (sau alte flori de toamna) amplasate in amfore decorative, jardiniere, ghivece prinse pe perete sau chiar si in bostani. Puteti adauga cateva obiecte de decor, precum lampioane decorative sau cu led/solare, care sa lumineze si dupa lasarea intunericului sau clopotei decorativi. De asemenea, nu uitati sa adaugati si nelipsitii dovleci! 🙂
Si sa nu uitam de terase! Aranjamente florale pline de culoare, lampioane, paturi si perne pufoase, lumini delicate pentru atmosfera sau chiar si un mic semineu de exterior care sa emane si caldura, mai ales pentru cei din voi care prefera sa petreaca cat mai mult timp in aer liber, chiar si dupa ce vremea se raceste.