Imi pare rau ca trebuie sa recunosc ca atunci cand iau spaghete le iau doar cu gandul la un sos cu carne. Spun ca imi pare rau pentru ca este a doua oara cand pun peste spaghete doar legume si descopar o combinatie infinit mai delicioasa!

Ingrediente

2 bucati zucchini
1 conserva de rosii cuburi
3 catei de usturoi
1 ceapa
busuioc
piper/sare
putin ulei
spaghete

Intr-o tigaie caliti putin ceapa cu usturoiul pana lasa aroma.

Puneti peste zucchini taiat feliute subtiri si mai lasati pe foc pana cand incepe sa se inmoaie zucchini – devine usor translucid.

Atunci adaugati conserva de rosii (daca e sezonul mergeti pe rosii proaspete, daca nu alegeti mai bine conserva decat chestiile gumoase din supermarketuri), potriviti cu sare si piper, adaugati putin busuioc si mai lasati sa fiarba la foc mic cam inca o jumatate de ora.

Intre timp fierbeti spaghetele si cand sunt gata amestecati-le cu sosul rezultat.