#economieinbucatarie: Delicii de vară cu morcovi noi și fragezi
Morcovii noi și fragezi sunt un ingredient versatil, perfect pentru a fi inclus în diverse rețete de vară. Iată câteva idei delicioase pentru a-i valorifica la maxim:

1. Salată de morcovi cu citrice și mărar
O salată ușoară și răcoritoare, ideală pentru zilele călduroase. Dați pe răzătoare morcovii proaspeți și combinați-i cu felii de portocală și/sau grapefruit. Adăugați mărar tocat, ulei de măsline și puțin suc de lămâie.

2. Morcovi glazurați cu miere și ghimbir
Pentru o garnitură dulce și picantă, fierbeți morcovii tineri până devin fragezi, apoi sotați-i într-o tigaie cu miere, unt (sau ghee) și ghimbir ras. Condimentați cu sare și piper pentru a echilibra aromele. Această rețetă este perfectă pentru a însoți friptura sau peștele.

3. Salată de morcovi și varză cu dressing de iaurt
Tăiați morcovii și varza fideluță, apoi amestecați-i cu un dressing pe bază de iaurt, muștar Dijon, miere și suc de lămâie. Adăugați semințe de susan prăjite pentru un plus de textură.

4. Morcovi copți cu ierburi aromatice
Pentru o garnitură simplă și delicioasă, coaceți morcovii în cuptor cu ulei de măsline, sare, piper și ierburi aromatice precum rozmarin și cimbru.

5. Morcovi la grătar cu sos de iaurt și mentă
Pentru o gustare răcoritoare și sănătoasă, puneți morcovii pe grătar, până devin ușor caramelizați. Serviți-i cu un sos de iaurt, mentă tocată, suc de lămâie și un strop de ulei de măsline.