Intr-o buna seara, in rarele momente cand mai apuc sa citesc blogurile la care sunt abonata, am citit aceasta reteta de pe blogul Catalinei. Instantaneu mi s-a facut o pofta nebuna si cu prima ocazie am si cumparat piept de porc pentru a o face si eu.
079

Ingrediente 
aprox. 1600 gr piept de porc cu tot cu piele si grasime
500-600 ml vin alb 
1 ceapa mare
2 lingurite sare
3 foi de dafin
3 crengute de cimbru proaspat 
o capatana intreaga de usturoi (desi reteta Catalinei spune 4, hai 6, eu niciodata nu cred ca e prea mult usturoi :)) 
putina nucsoara 
bobite de iernibahar si piper 
Cu ocazia asta eu mi-am pus slow cookerul la treaba, dar puteti pregati reteta si in cuptor intr-un vas ceramic, la foc mic-mic. 
Asadar, am tocat, maruntit, spalat si pregatit toate ingredientele si le-am asezat pe rand in oala slow cooker-ului: un rand de carne, un rand de ceapa, presarate condimentele, iar carne, iar ceapa, iar condimente si la final am inecat totul in vin.
rilletes

Am pornit slow-cooker-ul pe cea mai mica treapta si am lasat asa timp de 6 ore. 
Dupa aceste lungi si extrem de aromate ore (nu va spun cum mirosea in casa!), am scos frumos cam toate bobitele de piper & iernihabar, dafinul si crengutele de cimbru. Apoi am pus carnea in robotul de bucatarie si am facut totul o pasta delicioasa. 
Am pus pateul in borcane si peste am turnat putina zeama, care racita este o untura de te ia cu lesin 🙂 
Sunt absolut indragostita de reteta asta si cred ca tot o voi face. Eu, care nu ma dau in vant dupa micul-dejun si mai mereu ma multumesc doar cu o cafea, abia asteptam dimineata sa ma infrupt in voie din rillettes! 

068