Pun aproape zilnic un pachetel. Eu zic ca il pun cu dragoste, pentru ca inseamna mult mai mult decat impachetarea mancarii. Inseamna grija pentru cel care nu mananca acasa (sotul in cazul acesta 🙂 ), inseamna planificare ca pentru o alta masa si mai ales inseamna sa asigur o mancare buna, sanatoasa si variata. 
In primul rand, trebuie sa spun ca am anumite limitari: 
– nu consumam mezeluri (foarte rar am bacon sau sunca) 
– sotul nu consuma lactate: deci fara branzeturi, iaurt, shake etc; aici as avea multe variante, dar sunt nevoita sa ma lipsesc de ele. 
– sotului nu ii plac sandwichurile. Sau, mai exact, e satul de ele si nu mai vrea sa le vada :)) Banuiesc ca multi dintre voi simt la fel si vad in pachetelul de la scoala/lucru tocmai „blestemul sandwich-ului”. De aceea eu vin sa va spun ca se poate si fara 🙂 
1. Va este foarte util un vas cu compartimente. 
Eu am doua, sa pot sa le tot schimb si in functie de meniu.In plus, ar putea sa va fie utile forme de muffin din silicon (sau chiar si hartii de muffins) pentru a compartimenta vasul si a adauga sosuri, fructe si alte „maruntisuri”.
2. Incercati sa cumparati vase micute in care sa puneti mici gustari: de exemplu o budinca sau o mica salata de fructe. 
3. Nu cumparati gustari in pungute mici. Sunt mai scumpe si nu va ajuta in mod deosebit. Mai bine cumparati ingredientele dorite in cantitati mari si le combinati in pachetel in functie de preferinte. De exemplu alunele si nucile, fructele uscate, biscutii sarati si dulci etc. 
4. Refolositi mereu ingredientele de la pranzul din ziua anterioara. De exemplu, in poza de mai jos, am refolosit un pic de carne de rata si i-am facut alaturi o omleta cu legume. 

5. Incercati sa va organizati impachetand zilnic un fel principal, fructe si gustari pe care sa le puteti rontai cand va da de tarcoale foamea 🙂
6. Puteti sa va luati si de baut: un shake, o apa aromata cu fructe sau cu sirop, ice-tea-uri. 
Pachetelul are doua avantaje majore. Mancati mai bine si mai variat si econimisiti multi bani 🙂 
Iar cu timpul o sa ajunga sa va placa sa faceti seara de seara un mic pachetel pentru a doua zi. Iar daca il faceti pentru altcineva, nu uitati sa strecurati uneori si o mica supriza 🙂

* Daca va intereseaza acest subiect si doriti sa va povestesc mai multe despre el, va rog sa imi spuneti 🙂