Pranzul de azi este o farfurie plina de culoare si de arome! Si poate nu pare, dar se pregateste foarte rapid si costurile sunt reduse!
Ingrediente:
Aprox 300 gr de orez
O mana de ardei taiati fasii
1 ceapa
Aprox 450 gr carne tocata de porc
3 catei de usturoi
1 bucatica de ghimbir
1 lingura de sos de soia
1 castravete Fabio & ulei de masline, putin otet de mere, sare, piper si susan
1 morcov
Putin patrunjel proaspat
Pregatiti orezul dupa cum obisnuiti. Eu am folosit orez jasmin aici, pentru ca este mai aromat, dar merg si alte soiuri de orez.
Intr-o tigaie, caliti ardeii in putin ulei. Cand s-au gatit, scoateti ardeii din tigaie si in uleiul ramas caliti o ceapa si carnea tocata. Condimentati carnea cu piper.
Cand carnea e gatita, adaugati o lingura de sos de soia, usturoiul si ghimbirul dat pe razatoarea fina. Mai tineti putin pe foc, potriviti la gust cu sare si gata!
Castravetele il dati pe mandolina, il condimentati cu sare, piper, ulei de masline si otet de mere si mai puneti si o lingura de seminte de susan.
Morcovii ii taiati fasiute.
Serviti in farfurii cu cate putin din toate. Se complimenteaza incredibil de bine!
Pofta buna si spuneti-mi in comentarii cum vi se pare ideea si mai ales daca o s-o incercati si voi 🥰
Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta
Omg, ce chestie faina! Simplu, colorat, gustos! Multuuu! 🤗🤗🤗
Cu drag! Si mie asa mi s-a parut: simpla, colorata si foarte gustoasa! 🙂
eu o s-o incerc sigur, pare foarte misto! mersi de reteta 🙂
Cu drag! Ma bucur ca iti place 🙂
Am gătit aceasta rețetă minunata si toti ai casei au fost încântați! Multumim frumos pentru reteta!
Ma bucur mult! <3