„Obiectivele care nu sunt trecute pe hartie sunt doar dorinte.”

Cred ca am auzit sfatul acesta de sute de ori si de la toti autorii de dezvoltare personala pe care i-am citit: daca doriti sa va atingeti obiectivul, trebuie sa il scrieti pe hartie!
In primul si primul rand, acest pas este esential pentru a va clarifica in minte obiectivul. O data definit, el este mai usor de atins si va da o satisfactie mai mare cand este indeplinit.
In al doilea rand, un obiectiv clar definit trebuie sa va arate si pasii pe care trebuie sa ii faceti pentru a-l indeplini. Nu e suficient sa iti spui: voi slabi 10 de kg sau voi deveni propriul meu sef. Este important sa definesti si cum ajungi acolo.

Voi lua exemplul cu slabitul pentru a ilustra planul meu de mai jos.
Obiectiv: sa slabesc 10 kg
Prioritati: 1. Sa renunt la dulciuri (am o problema cu ciocolata) 2. Sa incep sa fac sport 3. Sa nu mai mananc dupa 6 seara
Strategii: 1.1. Sa nu mai cumpar dulciuri 1.2 Sa am alternative sanatoase (boabe de cacao, un ceai negru „ciocolata belgiana”, fructe (uscate), alune etc) 1.3. Sa imi notez la vedere de ce fac asta 1.4. Cand nu mai pot de pofta, sa fac sport 🙂 1.5 Sa fac public planul meu, in speranta ca privirea critica a celor din jur ma va opri 🙂 s.a.m.d.

Vedeti, deja am un plan concret! In cateva minute.
Planul functioneaza in orice domeniu, dar mie una mi se pare ca este cel mai util in plan profesional.

Astept cu interes impresiile voastre! 🙂

plan de indeplinire a obiectivelor