Plan lunar de curatenie – septembrie 2021 – include PDF GRATUIT 
Bine v-am regasit cu planul de curatenie pentru o noua luna. Daca am inceput luna august cu temperaturi de foc, o incheiem cu temperaturi demne de o toamna veritabila. Eu una nu ma plang, pentru ca in zilele extrem de calde nu reusesc sa fiu deloc productiva, in schimb acum temperaturile sunt ideale pentru mine.
Tocmai de aceea, in aceasta luna putem deja sa adaugam pe lista de curatenie sarcini care sa ne pregateasca de sezonul rece si, daca e cazul, sarcini pentru pregatirea noului an scolar. 

Plan lunar de curatenie – septembrie 2021 – include PDF GRATUIT 

Cum sa folositi acest calendar


In fiecare zi a saptamanii, concentrati-va pe cate una-doua incaperi din casa. Sarcinile acestea sunt de intretinere, adica nu sunt pentru curatenia in profunzime.
De exemplu, in baie spalati chiuvetele, suprafetele plane cu utilizare frecventa (etajera, blat – in cazul in care aveti lavoare pe blat), WC-ul, dusul/vana, faceti ordine rapida si puneti la loc obiectele care nu isi au locul in baie. 

In partea dreapta a calendarului, veti gasi sectiunea de Zona Saptamanii. Acolo veti dedica cate o zona in fiecare saptamana pentru curatenia in profunzime.
Sa continui exemplu de mai sus, in saptamana in care treceti baia, puteti include sarcini de curatenie in profunzime, precum sa spalati faianta, geamul sau sa faceti ordine in dulapioare.
Mai departe, puteti alege sa faceti aceste sarcini cand aveti timp sau sa le dedicati o zi intreaga, cum este pe calendar. 

In plus, poti sa iti adaugi si tu ce sarcini doresti sau sa stergi zone/incaperi de care nu e nevoie sa te ocupi sau care nu exista in casa ta. 

Duminica este dedicata planurilor. Pregateste meniul saptamanii si completeaza sarcinile pentru saptamana ce vine.
Iti recomand sa iti notezi aceste sarcini – pe hartie sau digital – pentru a te ajuta de ele cand ai nevoie de motivatie. 

Acest calendar este menit sa te sprijine si nu sa fie un stres in plus. Stiu ca ai destule pe cap si dorinta mea este sa te ajut si sa iti ofer un instrument care sa te ajute sa iti structurezi putin sarcinile. 

Iti spun din start ca vor fi zile cand nu vei reusi sa bifezi sarcinile. Nu trebuie insa sa te descurajezi si sa renunti la tot, ci sa continui mai departe cand simti ca poti sa faci asta. Poate vor fi zile cand vei avea energia si starea de spirit necesara sa recuperezi sarcinile din urma. Poate vor ramane nefacute pana saptamana urmatoare. In oricare varianta, este ok.

Puteti descarca GRATUIT PDF-ul cu calendarul lunar de curatenie de AICI