Plan anual de curatenie – PDF gratuit
Ce alt moment mai bun de a ne organiza sarcinile pe intreg anul decat luna ianuarie? Am pregatit un plan pe care sa il puteti completa cu sarcinile pe care le considerati potrivite pentru casa voastra, in functie de necesitati si de sezonul care li se potriveste.
Puneti lista la vedere sau in agenda voastra si indepliniti sarcinile cand le vine randul. 

Pentru putina inspiratie, va las mai jos cateva idei de sarcini pe care le puteti adauga pe lista voastra personala. 

Incepe anul cu strangerea, sortarea si organizarea decoratiunilor de Craciun. Gaseste solutii eficiente de depozitare, astfel incat sa le poti folosi si in anul ce vine. 

Curata si organizeaza produsele de curatenie. Curata, schimba si dezinfecteaza mopurile si lavetele de curatenie. Curata in profunzime aspiratorul. Daca este un aspirator fara sac, spala bine recipientul si curata filtrele dupa indicatiile producatorului. 

Spala sau inlocuieste filtrele de la electrocasnice. E important sa faci asta la hota de bucatarie (fie ca este externa sau o hota incorporabila), la aerul conditionat si la dezumidifcatoare sau purificatoare. De asemenea, nu uita de uscator (de ambele filtre!), cat si de masina de haine. Respecta si aici indifcatiile producatorului. 

Curata si organizeaza frigiderul, congelatorul si camara. Decongeleaza congelatorul. Arunca produsele expirate sau alterate, curata in profunzime rafturile. Nu uita la frigider sa cureti bine si grilajul din spate. 

Curata in profunzime aragazul si cuptorul. 

Spala geamurile la interior si exterior. De asemenea, nu uita nici de jaluzele (daca ai) si perdele. 

Curata candelabrele si veiozele din intreaga casa. 

Curata bine covoarele, cu solutii speciale sau apeland la o spalare profesionala macar o data pe an. 

Curata in profunzime baile. Verifica si starea siliconului care izoleaza si daca e cazul, schimba-l. De asemenea, verifica si tevile sa nu exista mici scurgeri de apa la imbinari. In caz de probleme, poti actiona din timp.

Curata mobilierul exterior si intretine balconul sau terasa. Planteaza flori si ingrijeste-te de plantele din balcon sau curte. 

Cand se apropie sezonul rece, trece pe lista si verificarea eventualelor probleme de acoperis sau infiltratii de apa, cat si izolarea robinetelor exterioare de apa. 

Acestea sunt doar cateva exemple pe care le poti adauga in planul anual de curatenie. Tu decizi ce se potriveste casei tale si care este frecventa cu care trebuie sa le faci. Cand le imparti in sarcini mai mici, par mai usor de indeplinit.
Descarca de aici PDF-ul gratuit si pregateste planul pentru intreg anul.
Spor la lucru!