Meniul Saptamanii cu produse de sezon – Martie 2021 (1)
Cea mai usoara forma de a imi organiza meniul saptamanal este acela de a aloca fiecarei zile cate o tema, iar aceasta tema se invarte in general in jurul unui ingredient sau unei teme.
Daca de obicei temele sunt legate de ingrediente care pot fi mai ales garnituri (si pe baza carora sa construiesc restul mesei), vreau sa adaug insa si o mai mare diversitate.
Si pentru ca azi este prima zi din martie si deja simtim ca vine primavara, vreau sa ma asigur ca de acum includem in meniu cat mai multe produse de sezon. Momentan ne bazam inca mai ales pe radacinoase si crucifere, dar in curand tot mai multe produse isi vor face loc in meniul nostru.
Inainte sa va arat si ce sugestii va dau pentru fiecare ingredient, vreau sa va reamintesc ca puteti folosi linistiti produsele congelate. Ba mai mult, un produs congelate este deseori mai nutritiv decat un produs proaspat, dar care sta mult timp la raft. Din lista de mai jos, ma refer mai ales la broccoli, pentru ca spanacul proaspat a inceput sa apara deja.
Luni – Frittata cu broccoli si telemea de oaie
Marti – Salata de mei cu legume la cuptor
Miercuri – Orez cu ficat si spanac
Joi – Supa de pastarnac cu cimbru si seminte de floarea soarelui
Vineri – Friptura de porc cu varza “prajita”si pireu de cartofi cu telina (numarul 7 din lista)