Ceea ce este extraordinar la frittata este ca, dupa ce ati invatat procedura, nu aveti nevoie de reteta ci puteti improviza mereu si mereu alte combinatii si garantat ca nu va veti satura de ea.

De ce o frittata si nu o omleta?
Teoretic puteti folosi aceleasi ingrediente, doar ca frittata arata mai bine :),

mai ordonat si o puteti pune in farfurie si ca mic dejun, si ca gustare si ca parte a unui bufet suedez.

IMG_8319

Azi va voi prezenta pas cu pas cum sa preparati frittata. Ingredientele folosite de mine au fost destul de intamplatoare si mai mult m-am orientat dupa culori pentru ca intr-adevar puteti jongla foarte mult cromatic cu aceasta reteta.

IMG_8323

Ingrediente

branza Toscanella de la Lactitalia taiata cubulete
patrunjel verde
1 ardei gras (portocaliu)
1 morcov mediu taiat fasii
cateva florete de broccoli
1 rosie
3 oua
sare
ulei

IMG_8287

Alegeti tigaia in care veti pregati frittata prevazatori – alegeti una cu maner de metal care nu se va topi in cuptor. Totusi, daca nu aveti asa ceva, am auzit pe undeva ca puteti infasura manerul de plastic al unei tigai intr-o carpa umeda – luand in vedere ca frittata va sta cam 5 minute la cuptor. Dar nu garantez pentru aceasta procedura 😉

In tigaia aleasa incingeti putin ulei si adaugati in prima faza morcovii si ardeii.

IMG_8288

Cand au mai lasat din culoare adaugati si broccoli si rosiile si lasati-le pe foc pana cand nu sunt chiar tari – dar nu e nevoie sa se inmoaie de tot!

IMG_8291

Intr-un vas separat bateti ouale si amestecati-le cu patrunjelul.

IMG_8292

Adaugati cubuletele de branza. De ce am ales aceasta branza? Pentru ca nu se topeste la caldura si dupa cum veti vedea cubuletele raman pete distincte de alb si la final.

IMG_8296

Turnati amestecul de ou peste legume si amestecati usor sa se dispuna uniform ingredientele.

IMG_8298

Lasati pe aragaz pana cand puteti ridica cu furculita marginea frittatei – dar cu atentie sa nu se arda! Cand s-a inchegat fundul puneti la cuptorul preincalzit pentru cam 5 minute sau pana se coace si in partea superioara.

IMG_8303

Puteti sa o serviti si direct din tigaie, dar daca vreti sa o prezentati pe farfurii si sa o taiati felii (mai ales daca ati facut o frittata mai mare decat a mea), asteptati 10-15 minute pana se raceste si apoi cu o spatula de plastic desprindeti roata marginile.

IMG_8328

Dupa ce ati desprins marginile transferati frittata pe o farfurie plata de unde o puteti taia felii ca pe o tarta.

IMG_8329

IMG_8314