Plan lunar de curatenie – august 2021 – include PDF GRATUIT
Bine v-am regasit in luna august! Incepem luna cu o zi de foc, dar din fericire este duminica si putem sa ne adapostim pe cat posibil de caldura si sa nu fim nevoiti sa avem activitati prea intense.
Dar de maine (cel putin in zona noastra) se mai racoreste, deci putem incepe noua luna cu motivatie si sa incercam sa ne organizam cat mai eficient. 

V-am pregatit un calendar special pentru luna august, un calendar care include si un plan zilnic de curatenie si organizare. Acest plan este unul pe zone si aveti flexibilitate mare in ceea ce priveste sarcinile efective pe care le veti bifa. 
Inainte de a merge mai departe, este important sa subliniez ca planul zilnic se refera la sarcini de intretinere si nu de curatenie in profunzime! Astfel, ma refer la a strange dezordinea, de a pune lucrurile la loc, de a sterge zonele care se murdaresc usor etc. Nu ma refer la sarcinile complexe si laborioase, care tin de curatenia in profunzime.

Plan lunar de curatenie – august 2021 – include PDF GRATUIT

Cum sa folositi acest plan

Fiecare zi a saptamanii are rezervata doua incaperi (sau zone) din casa. In functie de casa ta, poti ignora unele incaperi sau sa adaugi altele.
De exemplu, luni iti propun sa ne concentram pe antreu si bucatarie. Daca in antreu te vei ocupa de incaltari, eventualele haine de pe cuier si vei face ordine in aceasta zona (care la mine acasa scapa foarte usor de sub control), bucataria poate fi mai complicata.
In functie de electrocasnicele pe care le ai, va trebui sa adaptezi modul si produsele de curatenie. Totusi, indiferent daca ai o plita electrica 4 ochiuri sau o plita traditionala cu gaz, trebuie sa incluzi curatarea acestei zone. Daca ai o hota simpla sau decorativa, iti recomand sa o stergi rapid cu o solutie degresanta si pe partea superioara. Daca ai o hota incorporabila, atunci ajunge sa o stergi putin pe partea exterioara si sa lasi curatenia in profunzime pentru alta ocazie. 

Este important sa faci in fiecare zi sarcini de intretinere in incaperile zilei. Altfel, te vei simti rapid coplesita de sarcini. 

Daca de luni pana joi am impartit sarcinile in functie de incaperi, vinerea este o zi de sarcini generale, in toata casa.

Pentru curatenia in profunzime foloseste zona din stanga a calendarului.
In fiecare saptamana, rezerva o zona speciala pentru curatenia in profunzime. Aici este momentul in care faci sarcinile de curatenie in profunzime, care necesita mai mult timp.
Iar pentru acestea poti aborda doua strategii: fie imparti sarcinile la zilele saptamanii si le faci suplimentar fata de sarcinile zilnice, fie rezervi o zi speciala (sambata) pentru a te ocupa de acea incapere sau zona.
Decizia aceasta o vei lua tu si va depinde si de dinamica familiei tale. De exemplu, eu prefer sa fac aceste sarcini in timpul saptamanii pentru ca in weekend sa fiu libera.

Duminica am dedicat-o organizarii si pregatirii saptamanii ce va incepe, prin pregatirea meniului saptamanal si pregatirea unei liste cu sarcinile pe care vrei sa le faci in saptamana ce va incepe.

Respectand acest calendar vei reusi sa treci saptamanal prin toate zonele casei si sa indeplinesti curatenia de intretinere. Si in plus, adaugand zone saptamanale de curatenie in profunzime, vei reusi sa le bifezi si pe ele pe parcursul lunii. 

Poti descarca GRATUIT acest calendar in format PDF de aici.